Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Θεσσαλονίκη:Εισαγγελική έρευνα για τους πρόσφυγες

Στο «στόχαστρο» της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρίσκονται τα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων.

Ο Λάμπρος Τσόγκας, διευθυντής της Eισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή ρεπορτάζ της Deutsche Welle, που τιτλοφορείται «Χρυσές δουλειές για τους διακινητές προσφύγων στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της γερμανικής εφημερίδας η βαλκανική οδός προς την Ευρώπη έκλεισε, οι προσφυγικές ροές δεν σταμάτησαν, με το κασέ των διακινητών να ανεβαίνει στα 800-1.300 ευρώ το «κεφάλι», για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι. Στο ίδιο δημοσίευμα περιγράφεται ένα μαγαζί εστίασης, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημείο συνάντησης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν να ακολουθήσουν τον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο, με κατεύθυνση τη βόρεια Ευρώπη.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.