Θετικό πρόσημο στα έσοδα του ΕΦΚΑ

Θετικό πρόσημο στα έσοδα του ΕΦΚΑ

Θετική ήταν η πορεία που κατέγραψαν τα έσοδα του ΕΦΚΑ κατά το μήνα Φεβρουάριο. Από τις πρώτες εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ), η εισπραξιμότητα κυμάνθηκε, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στα επίπεδα του 65%, ποσοστό που «μεταφράζεται» σε μηνιαία έσοδα πάνω από 170 εκατ. ευρώ.

Εάν διατηρηθεί αυτή η θετική τάση που καταγράφεται στα έσοδα, και τον Μάρτιο, τότε θεωρείται εφικτό στο τρίμηνο να προκύψει δημοσιονομικό πλεόνασμα, που θα προσεγγίσει τα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ.

Στον ΕΦΚΑ δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους και εκτιμούν ότι τελικά θα υπάρξει ολική ανατροπή σκηνικού. Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό του Φορέα, έχει καταγραφεί η εκτίμηση για έλλειμμα κατά το πρώτο τρίμηνο, της τάξης των 250 εκατ. ευρώ. 

Είναι προφανές ότι αλλάζει άρδην το σκηνικό, με τα έσοδα του Φορέα να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Πάντως, με δεδομένο ότι τα ειδοποιητήρια για το μήνα Μάρτιο θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Απριλίου, η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσει μικρή παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή εισφορών. Παράταση, που οι ιθύνοντες του Φορέα δεν θέλουν να ξεπεράσει το όριο της 5ης Μαϊου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter