Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι, στο Docville

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι, στο Docville

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017. Τα χάιλαϊτ της θεατρικής ενότητας από το φετινό Φεστιβάλ που θα απασχολήσει την πολιτιστική επικαιρότητα από τα τέλη Μαΐου ως τα μέσα Αυγούστου. Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών της εναλλακτικής σκηνής που θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση μέσα από ένα σύνολο 60 και πλέον θεατρικών παραγωγών.

Ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης, ένας ασυμβίβαστος ποιητής της εικόνας μιλάει στον Τάσο Θεοδωρόπουλο για το δεύτερο κύκλο της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς του «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» και τονίζει: «Στη ζωή μου έχω αποτύχει σε όλα και κάθε μέρα αποτυγχάνω και άλλο». Όμως συμπληρώνει με νόημα πως «αν βρεις την αληθινή αγάπη, αυτή που όλοι ψάχνουμε διαρκώς, έστω και αν χρειαστεί να την περιμένεις μια ολόκληρη ζωή, ζήσ’ τη: θα σε ανταμείψει».

Μεγάλη Παρασκευή στη Μακρόνησο. Το ποίημα που έγραψε ο αγωνιστής της Αριστεράς Τζαβαλάς Καρούσος κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη Μακρόνησο έχει ειδικό συμβολισμό και επιπλέον βαρύτητα σήμερα. Ένα ποίημα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κολαστήριο της Μακρονήσου και μια ανθρώπινη κραυγή απελπισίας κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θείου Δράματος.

Με το όνομά του απόλυτα συνδεδεμένο με ένα από τα πλέον σημαντικά συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής, τις Τρύπες, και με μια προσωπική καριέρα η οποία διανύει άλλοτε έναν μοναχικό δρόμο και άλλοτε συντροφικά μονοπάτια, ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος τροφοδοτεί την ελληνική δισκογραφία με μαγική μουσική. Για δύο βράδια, τη Μεγάλη Τρίτη (11/4) και τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), θα βρεθεί στο Six Dogs και ο Γιάννης Παπαϊωάννου βρίσκει την ευκαιρία για μια κουβέντα μαζί του που καταλήγει στην εξής διαπίστωση: “Ωριμάζουμε όταν διαβάζουμε καλά την καθημερινότητα”.

Η ομάδα του Flix.gr γράφει στο «Documento» τι σημαίνει να ταξιδεύεις στο διάστημα με οδηγό τον Τέρενς Μάλικ με αφορμή ένα σημαντικό ραντεβού για τους σινεφίλ. Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα πλημμυρίσει από τη μαγεία του «Voyage of Time: Life’s Journey», του τελευταίου φιλμ που υπογράφει ο πιο εμβληματικός σύγχρονος αμερικανός σκηνοθέτης.

Το έργο των σύγχρονων σχεδιαστών πάντα έχει αναφορές στα καλλιτεχνικά ρεύματα άλλων εποχών. Η art nouveau είναι πάλι της μόδας στο σύγχρονο ντιζάιν και η μεγάλη έκθεση του Μουσείο της Βάδης της Καρλσρούης που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη μας αποκαλύπτει το γιατί.

Η καθηγήτρια του Παντείου Δέσποινα Παπαδοπούλου αποτιμά τις αιτίες του πολλαπλασιασμού των αστέγων στη χώρα μας και στη συνέντευξη της στον Νίκο Σερβετά με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Αστεγοι και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα της κρίσης» (Εκδόσεις Τόπος) αναφέρει : «Το φαινόμενο των αστέγων συνδέεται με το ασθενές κοινωνικό μοντέλο της νότιας Ευρώπης»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter