Οι αναπάντητες ερωτήσεις Νικολόπουλου από τον Μαρτίνη και η απαξιωτική αναφορά στο Documento από τον Γεωργαντά της ΝΔ (Video)

Οι αναπάντητες ερωτήσεις Νικολόπουλου από τον Μαρτίνη και η απαξιωτική αναφορά στο Documento από τον Γεωργαντά της ΝΔ (Video)

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκαν και πάλι οι αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο Ντυνάν, αυτήν τη φορά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, όπου καταθέτει ξανά ο Ανδρέας Μαρτίνης. Το βίντεο από την διαδικασία είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων διαδραματίστηκαν στην επιτροπή.

 Αυτή τη φορά το ρόλο του «αμφισβητία» ανέλαβε ο εισηγητής της ΝΔ στην Επιτροπή, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος προφανώς συγχίστηκε από τα στοιχεία για το σκάνδαλο που παρέθετε εκείνη την ώρα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν να κατονομάσει τα VIP πρόσωπα που είχαν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, αλλά δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα νοσήλιά τους. Ο Μαρτίνης στρεψοδικούσε διαρκώς παρά την επιμονή του Νικολόπουλου, ο οποίος ανέφερε το όνομα της Δάφνης Σημίτη, ενώ έκανε λόγο και για 3 συγγενείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνης δεν έδειχνε πρόθυμος να κατονομάσει όσους δεν πλήρωσαν.

Την ώρα λοιπόν που ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις αποκαλύψεις του Documento, ο Γιώργος Γεωργαντάς ρώτησε: «Από το Documento είναι αυτά τα στοιχεία;»

«Ναι» απάντησε ο Νικολόπουλος και ο Γεωργαντάς αποκρίθηκε ειρωνικά: «Μάλιστα…».

Δείτε το απόσπασμα από τον επίμαχο διάλογο:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ, θα καταθέσω έναν πίνακα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ντοκουμέντα» που έχει ονόματα, για τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που μας βλέπουν και για όσους μας βλέπουν τώρα από την τηλεόραση. Μεταξύ των εντίμων και των πενήτων είναι και οι πρώην Πρωθυπουργοί που βλέπω στην κατάσταση και εσείς, δεν τους βάλατε να πληρώσουν;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ειλικρινά, δεν θυμάμαι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Για παράδειγμα, ο κ. Σημίτης είναι σε αυτή την κατηγορία, των απόρων και των εντίμων;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Έντιμος οπωσδήποτε είναι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι και άπορος;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Δεν το ξέρω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όμως, δεν τον βάλατε να πληρώσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Δεν είμαι λογιστήριο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πήρατε την ευθύνη και σήμερα, μιλήσατε σε πρώτο πρόσωπο, ότι για ορισμένους είπατε να μην πληρώσουν. Αν το καταλάβαμε λάθος, καλά κάνετε και το διορθώνετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Το διορθώνω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας ρωτήσω εδώ για μία δημόσιο υπάλληλο της Πάτρας, της οποιας πήγε για 200 ευρώ …..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Οι περισσότεροι από αυτούς που υπαινίσσεστε ….

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν υπαινίσσομαι, ευθέως το λέω.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: …. είναι κι άλλοι, είχανε τους γιατρούς τους και εκ των γιατρών τους εισηγούνταν ότι εισηγούνταν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Μαρτίνη, εδώ έχω μία ατομική ειδοποίηση χρεών – την οποία το βλέπετε -σε μια δημόσια υπάλληλο που έμεινε τέσσερις ώρες στο νοσοκομείο σας, γιατί μετά έγινε διακομιδή στο Ασκληπιείο Βούλας, δεν το ήξεραν, το έμαθαν μετά από δύο χρόνια, ότι έπρεπε να δώσουν 200 ευρώ, ποιος ξέρει, γιατί δεν πήραν την ειδοποίηση, πήγε στο Δημόσιο Ταμείο και οι άνθρωποι την πλήρωσαν.

Θέλω να σας ρωτήσω, για όλους αυτούς που δεν είναι πένητες, που δεν είναι φτωχοί, που δεν είναι άποροι, αλλά είναι πολιτικοί, μεγάλο δημοσιογράφοι, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, του οποίου ακούστηκε το όνομα του 200 φορές σήμερα εδώ, ο πρώην υπουργός δεν είναι;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ναι, φαντάζομαι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτόν που βλέπουν στην κατάσταση, αυτός δεν είναι;

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αυτός δεν είναι, είναι συνεπωνυμία;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Φαντάζομαι, πως δεν είναι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Κώστα Σημίτη.

Στον Σημίτη, του πηγαίνει σπίτι του ειδοποίηση για να πάει να πληρώσει για αυτόν και την κυρία του, την κυρία Δάφνη και δεν πηγαίνει να πληρώσει και πρέπει να τα πληρώσει ο κοσμάκης, γιατί εσείς λέτε ότι «έκανα δημόσιες σχέσεις»;

Του πηγαίνει ειδοποιητήριο; Αυτό είναι το ερώτημα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ναι, βέβαια.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Του πηγαίνει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Αν ξέρετε, πήγε στην ΔΟΥ της περιοχής του Σημίτη και του Αθανασίου και των άλλων πολιτικών;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Δεν ξέρω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρετε, αν καταλογιστήκαν, δηλαδή, αυτά;

Αν το ξέρετε, αν δεν το ξέρετε, πέστε μου ότι δεν τον ξέρω.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Όχι, δεν το ξέρω.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γι’ αυτό λέω, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν είναι μόνο εδώ, είναι αν δεν έχουν στείλει τους καταλογισμούς, να τους στείλουν σήμερα. Γιατί είπα, ότι από αυτή την Επιτροπή, όπως και με την άλλη Επιτροπή, με τα δάνεια των κομμάτων, για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει και πληρώνει έστω εκείνο το δάνειο του. Το θυμάστε που δεν το πλήρωνε; Πηγαίνει και το πληρώνει.

Φαντάζομαι ότι το πληρώνει.

Σήμερα έχει από την οικογένεια Μητσοτάκη τρεις που δεν έχουν εκπληρώσει εδώ μέσα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Όχι, ο νυν Πρόεδρος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, είπα από την οικογένεια. Δεν με ακούσατε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Εντάξει.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με το όνομα, με το επίθετο, πρώτου βαθμού συγγενείς του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Αυτά που λέει είναι από το ντοκουμέντο;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αυτό λέω. Ακριβώς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Μάλιστα.

Αίσθηση προκαλεί βεβαίως ότι ο Γιώργος Γεωργαντάς αντέδρασε μόνον όταν ακούστηκε το όνομα του Documento, μια και νωρίτερα δεν είχε πει τίποτα όταν ο Νίκος Νικολόπουλος αλλά κι άλλα μέλη της Επιτροπής ανέφεραν στοιχεία από δημοσιεύματα άλλων εφημερίδων, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών και η Δημοκρατία.

Βέβαια, την αρχή της προσπάθειας απαξίωσης του Documento την έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει και το βήμα της Βουλής για να επιτεθεί κατά της εφημερίδας αλλά και προσωπικά κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Και στο πλαίσιο αυτό, ανάλογες ενέργειες γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και από άλλα στελέχη της ΝΔ, τα οποία, στοχοποιούν κατά κόρον όσους δεν «συμμορφώνονται» με τις υποδείξεις…

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος -μετά την μειωτική για το Documento παρέμβαση- συνέχισε να ρωτά επικαλούμενος δημοσιεύματα της εφημερίδας, προσπαθώντας να αποσπάσει ονόματα εμπλεκομένων που θα έπρεπε να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. 

Μετά την επιμονή του Νικολόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν είπε πως πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Μεσσήνιου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, κ. Γιαννιώτη, του διευθυντή της ΔΟΥ Κηφισιάς, κ. Κολαΐτη, και υπαλλήλων της Πειραιώς που είχαν εγκατασταθεί στο νοσοκομείο πριν τον πλειστηριασμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter