Οι αντιφατικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για Άδωνη και Λεωνίδα Γεωργιάδη και το δημοσίευμα του Documento

Οι αντιφατικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για Άδωνη και Λεωνίδα Γεωργιάδη και το δημοσίευμα του Documento

Πρωτοφανές: Το είδαμε κι αυτό από την ελληνική Δικαιοσύνη

Ως ένα κορυφαίο παράδειγμα ακραίου παραλογισμού και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη με τις δύο παρόμοιες αγωγές, καθώς αφορούσαν ακριβώς την ίδια υπόθεση, που κατέθεσαν σε βάρος του Documento οι αδερφοί Γεωργιάδη.

Στον ίδιο ακριβώς χρόνο, δύο διαφορετικά δικαστήρια, εξέδωσαν δύο απολύτως αντιφατικές αποφάσεις για τα ίδια ακριβώς πραγματικά περιστατικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι αδελφοί Γεωργιάδη προσέφυγαν σε βάρος μας στα αστικά δικαστήρια με αφορμή το δημοσίευμα της 2ς/7/ 2017 με τίτλο ” Μπίζνες των αδερφών Γεωργιάδη με το Ντυνάν” όπου και αποκαλύπταμε, μεταξύ άλλων ότι “η εταιρεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη συναλλασσόταν με το αμαρτωλό ίδρυμα επί 14 χρόνια , ακόμη και όταν ο αδερφός του Άδωνης ήταν υπουργός Υγείας” . Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν φτάσει στη Βουλή, στις 29 Ιουνίου 2017 , η επιχείρηση Λεωνίδας Γεωργιάδης εμφανιζόταν στις καταστάσεις προμηθευτών του Ντυνάν από το 2000 έως και τις χρονιές 2013 και 2014, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης”.

Οι αγωγές εκδικάστηκαν άλλες ημέρες, από διαφορετικές συνθέσεις του ίδιου δικαστηρίου, και οι αποφάσεις εκδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την δικανική κρίση:

Για τον Λεωνίδα Γεωργιάδη το Documento είναι παντελώς αθώο ενώ για τον κύριο Αντιπρόεδρο της ΝΔ Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη υπήρχε …σκοπός εξύβρισης και δεν αναγνωρίστηκε το δεδικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…

Έτσι, η αγωγή του Λεωνίδα Γεωργιάδη απορρίφθηκε στο σύνολό της και μάλιστα ο ενάγων κλήθηκε να καταβάλλει στον Κώστα Βαξεβάνη και 2.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, χρηματικό ποσόν που θεωρείται ιλιγγιώδες συγκριτικά με αυτά που επιδικάζονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Θεωρείται, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά έγκριτοι νομικοί, σοβαρή τιμωρητική ποινή, για τον ενάγοντα βέβαια, και όχι για τον εναγόμενο. Σύμφωνα δε με το σκεπτικό αυτής της απόφασης, όσα αναφέρονταν στο επίμαχο δημοσίευμα δεν ήταν συκοφαντικά και δεν υπήρχε και σκοπός εξύβρισης, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι υπήρχε το δεδικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Το δικαστήριο δηλαδή δέχτηκε στο σύνολο τους ισχυρισμούς του Κώστα Βαξεβάνη.

Το άλλο δικαστήριο όμως, το οποίο δίκασε την αγωγή του Αδώνιδος, για το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα, καθώς τα δύο αδέρφια (κι αναρωτιέται κανείς το γιατί;) επέλεξαν να μην κάνουν κοινή αγωγή, δεν αναγνώρισε στον δημοσιογράφο το δεδικαιολογημένο ενδιαφέρον. Έκρινε ότι το δημοσίευμα, αυτό ακριβώς για το οποίο απάλλαξε το Documento το άλλο δικαστήριο, ήταν εν μέρει συκοφαντικό…

Και επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στον κο Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας… Κι εδώ όμως -παρά την “καταδίκη”- βλέπουμε ότι το δικαστήριο αποτίμησε την προσβολή προσωπικότητας που έκρινε ότι διεπράχθη σε βάρος του κ. Γεωργιάδη στο απολύτως ευτελές για τέτοιες περιπτώσεις χρηματικό ποσόν των …5.000 !

Ποσόν εξευτελιστικό , που καταδεικνύει πολλά , και για το οποίο επιχαίρει τώρα και καυχιέται ο Σπυρίδων -Άδωνις Γεωργιάδης…

Τα συμπεράσματα δικά σας …

 Εμείς άλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δημοσιεύσουμε και τις δύο δικαστικές αποφάσεις …

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ και ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  

Η απόφαση για Άδωνη Γεωργιάδη

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/10/10/5bbe149ecd3a181b20742b73.pdf

Η απόφαση για Λεωνίδα Γεωργιάδη

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/10/10/5bbe14b5cd3a181cbb75c9d3.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter