Οι Βρετανοί φίλαθλοι οι πιο παθιασμένοι στην Ευρώπη

Οι Βρετανοί φίλαθλοι οι πιο παθιασμένοι στην Ευρώπη

Οι Βρετανοί φίλαθλοι ψηφίστηκαν ως οι πιο παθιασμένοι στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα της Mastercard, επίσημου χορηγού του UEFA Champions League.

Η έρευνα του «Δωδέκατου Παίκτη» μελέτησε και αποκαλύπτει το σημείο μέχρι το οποίο φτάνουν οι φίλαθλοι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, τόσο σε σχέση με τη δαπάνη χρημάτων και τις αποστάσεις ταξιδιών, όσο και μέσω κοινωνικών παραγόντων -όπως το να θυσιάσουν κάποιες σχέσεις τους για την αγάπη τους για τη μπάλα- ή σε σχέση με το πότε παρακολούθησαν για πρώτη φορά έναν αγώνα ποδοσφαίρου μέσα στο γήπεδο.

Σχεδόν ένα τρίτο (32%) των ερωτηθέντων κατέταξε τους Βρετανούς στην κορυφή της λίστας με τους πιο παθιασμένους φιλάθλους, με τους Ισπανούς (16%) και τους Ιταλούς (12%) να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η αφοσίωση στην ομάδα, σε μερικές περιπτώσεις υπερτερεί ακόμα και της αναζήτησης της αγάπης, καθώς το 11% των Βρετανών φιλάθλων παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να συνάψει σχέση με οπαδό αντίπαλης ομάδας, θεωρώντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως τον απόλυτα ανασταλτικό παράγοντα για την προοπτική δημιουργίας μίας σχέσης.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο ίδιος ανασταλτικός παράγοντας είναι αντίστοιχα υψηλός και στην περίπτωση των Τούρκων φιλάθλων, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, το 12,7% επίσης δεν θα έκανε σχέση με οπαδό αντίπαλης ομάδας. Στον αντίποδα, μόνο το 4,4% των Ελλήνων φιλάθλων συμφωνεί με τα παραπάνω, ενώ το 47,1% δεν έχει πρόβλημα να κάνει σχέση με άνδρα ή γυναίκα που υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αντίπαλο της ομάδας τους.

Ενδεικτικό επίσης εύρημα του πόσο μακριά θα έφταναν για την αγαπημένη τους ομάδα οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς, είναι και το ότι ένας στους δέκα Ευρωπαίους φιλάθλους παραδέχτηκε ότι θα ακύρωνε ακόμα και τον μήνα του μέλιτος, για να παρακολουθήσει την ομάδα του να παίζει στον τελικό του UEFA Champions League.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης, ότι οι Βρετανοί φίλαθλοι είναι μεταξύ εκείνων που επιλέγουν από αρκετά μικρή ηλικία την ομάδα που υποστηρίζουν, καθώς το 36% έχει επιλέξει την ομάδα του πριν την ηλικία των 10 ετών. Ωστόσο, οι Έλληνες φίλαθλοι «σκοράρουν» καλύτερα από τους Βρετανούς, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 59%, ενώ το 24% δηλώνει ότι επέλεξε την ομάδα που υποστηρίζει μεταξύ 10 και 15 χρόνων.

Η μέση ηλικία κατά την οποία οι φίλαθλοι επιλέγουν ομάδα στην Ευρώπη είναι τα 13 χρόνια. Οι Πορτογάλοι είναι εκείνοι που επιλέγουν ομάδα σε μικρότερη ηλικία, μόλις 7 ετών, ενώ οι Έλληνες αντίστοιχα στην ηλικία των 9 ετών κατά μέσο όρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter