Οι δέκα πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση που έρθει ο… Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Οι δέκα πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση που έρθει ο… Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Όλος ο πλανήτης ανησυχεί με τις ειδήσεις που θέλουν ΗΠΑ και Ρωσία να είναι πολύ κοντά στο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο συριακό έδαφος με τα τρομολαγνικά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από αυτά τα σενάρια, σας παρουσιάζουμε τις δέκα χώρες που είναι πιο ασφαλείς στο να καταφύγει κάποιος στο πιο απευκταίο σενάριο μίας πολεμικής σύρραξης, όπως τις παρουσιάζει ο Independent, βασιζόμενος στο Global Peace Index 2017:

10. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία από τη δεκαετία του 1930 είναι διεθνώς ουδέτερη. Εάν ξεσπάσει ο ΓΠΠ θα διατηρήσει πιθανώς αυτή την ουδετερότητα.

9. Ελβετία

Η Ελβετία έχει την παλαιότερη ιστορία στρατιωτικής ουδετερότητας, η οποία καθιερώθηκε κατά τη Συνθήκη του Παρισιού το 1815. Από τότε δεν έχουν συμμετάσχει σε κανέναν ξένο πόλεμο. Τα βουνά της χώρας είναι επίσης ενισχυμένα κατά οποιασδήποτε ξένης εισβολής, καθιστώντας την Ελβετία ένα ιδανικό μέρος για να καταφύγετε σε περίπτωση παγκόσμιου πολέμου.

8. Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι ενεργειακά αυτόνομη και δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλες χώρες για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς έχει αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνδυασμό με το ότι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εκτός Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Independent υποθέτει πως αποτελεί μια ιδανική χώρα.

7. Φίτζι

Ένα νησί στον νότιο Ειρηνικό, τα Φίτζι είναι γεωγραφικά σε ένα απομονωμένο και επομένως αρκετά ασφαλές μέρος. Επίσης, η κυβέρνηση έχει παραδοσιακά διατηρηθεί μακριά από τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

6. Δανία

Αν και μπορεί να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μιας και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ένα ισχυρό ατού: τη Γροιλανδία. Η περιοχή δεν σχετίζεται με πολιτική και είναι αρκετά απομακρυσμένη.

5. Αυστρία

Κατατάσσεται στην 4η θέση από τις 163 χώρες στο Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Όπως αναφέρει ο Independent, αν αυτό δεν αρκεί για να σας προσελκύσει, σημειώστε ότι στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας και της ασφάλειας, σημείωσε κάτω από 1,5 στα πέντε στην παγκόσμια βαθμολογία. Τηρούμε τις επιφυλάξεις μας πάντως μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις εκεί…

4. Πορτογαλία

Στην τρίτη θέση του δείκτη παγκόσμιας ειρήνης, η Πορτογαλία, σύμφωνα με το Politico, αποτελεί «όαση σταθερότητας».

Ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο οποίος σαρώνει σε όλη την Ευρώπη, παραμένει απών σε μεγάλο βαθμό στην ιβηρική χώρα και την έχει κρατήσει μακριά από τις περισσότερες συγκρούσεις.

3. Νέα Ζηλανδία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα γι’ αυτή τη χώρα είναι η δέσμευσή της για αυτοσυντήρηση: παίρνει πάνω από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, καθιστώντας δυνατή για καλλιέργεια σε περίπτωση που αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

2. Καναδάς

Είναι η 8η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017. Πρόκειται για μία από τις λιγότερο εμπλεκόμενες χώρες όταν πρόκειται για πόλεμο.

1.Ισλανδία

Η Ισλανδία βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης, καθιστώντας την ως την πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο. Επιπλέον, η χώρα είναι γεωγραφικά μακριά από δυνάμεις που εμπλέκονται σε παγκόσμιες συγκρούσεις (όπως οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Ιράν).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter