Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις του Κοντονή

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις του Κοντονή

Να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αποκλείονται οι δικαστικοί υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι κατέχοντες τον Α΄ βαθμό από την διαδικασία επιλογής της κάλυψης των θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών της χώρας ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και δέκα δικαστικοί υπάλληλοι.

Από τους 10 δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι περισσότεροι είναι ήδη τοποθετημένοι σε θέσεις προϊσταμένων ή αναπληρωτών προϊσταμένων διευθύνσεων γραμματειών σε διάφορα δικαστήρια και Εισαγγελίες ανά τη χώρα.

Η ΟΔΥΕ και οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του κ. Κοντονή, με τις οποίες οι δικαστικοί υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ και Α΄ βαθμού δεν έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων διευθύνσεων των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών σε όλη την Επικράτεια, σε αντίθεση με το παρελθόν που είχαν την δυνατότητα αυτή.

Όπως υποστηρίζουν στην αίτηση ακύρωσής:

*οι επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, εισάγουν αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών δικαστικών υπαλλήλων κατά παράβαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας.

*Με τις εν λόγω υπουργικές αποφάσεις επέρχεται δυσμενής διάκρισης σε βάρος των δικαστικών υπαλλήλων που κατέχουν την ΔΕ κατηγορία και έχουν τον βαθμό Α΄ η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση προς την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας.

Επιπρόσθετα επισημαίνουν ότι οι εν λόγω δυο υπουργικές αποφάσεις είναι παντελώς ανυπόστατες, καθώς ο κ. Κοντονής δεν μερίμνησε να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς και ότι είναι παντελώς αόριστες και στερούνται νομιμότητα, γιατί δεν περιέχουν καμία αναφορά στον αριθμό των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν, αλλά ούτε γίνεται αναφορά στα κριτήρια επιλογής (ουσιαστικά προσόντα) με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter