Οι εφημερίδες σήμερα (5/1)

Οι εφημερίδες σήμερα (5/1)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΑΣΥΔΟΤΟΣ ο Σώρρας”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σοβαρές ευθύνες ουκ ολίγων φορέων της (κατ΄ευφημισμόν συντεταγμένης) Πολιτείας ανακύπτουν πλέον για το “φαινόμενο Σώρρα”, το οποίο αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις για χιλιάδες, είτε εύπιστους είτε απελπισμένους , Έλληνες”.

ΕΘΝΟΣ: “Ψηφιακός σύμβουλος για “κόκκινα” δάνεια”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ειδική ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με οικονομολόγους και νομικούς που θα δίνουν απαντήσεις και συμβουλές online σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις για τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων τους, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα στηρίξει το έργο των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Φρενοκομείο με τα ….ομόλογα Σώρρα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στα χρόνια της κρίσης και της απελπισίας ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος “Μεσσίας”, ο οποίος υποσχόταν ότι με 600 δισεκατομμύρια θα βάλει μία και καλή τέλος στο χρέος της Ελλάδας. Για να γίνει πειστικός ήθελε από την πρώτη στιγμή να εμφανίζει δικαστικά έγγραφα που φαινομενικά αποδείκνυαν την ορθότητα των υποσχέσεών του”.

ΕΣΤΙΑ: “Τα καύσιμα δείχνουν το αδιέξοδο. Η άνοδος της τιμής πλήττει ολόκληρη την οικονομία”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο ήδη εξουθενωμένος από την κρίση μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αγρότης κλπ επωμίζεται πλέον αυξημένο κόστος για την μεταφορά των προϊόντων του, τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας. Η πολλάκις τρωθείσα ανταγωνιστικότης των εξαγωγικών εταιρειών δέχεται ένα ακόμη -μονίμου χαρακτήρος -πλήγμα”.

Η ΑΥΓΗ: “Διαφάνεια στα χειρουργεία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της λίστας χειρουργείου, με σκοπό τη διαφάνεια, την ισότητα και τη μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Χίλιοι Ράμπο για τη μαύρη εργασία”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σταδιακή λειτουργία 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) μέχρι το τέλος του 2017 σχεδιάζει η κυβέρνηση. Εκτός από την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, προβλέπει η δημιουργία “ηλεκτρονικού επιθεωρητή” εργασίας μέσω της δικτύωσης της Γ.Γ. Εσόδων , του ΟΑΕΔ και του Σώματος Επιθεώρηση Εργασίας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Παγίδα η μεγάλη αύξηση των εισφορών”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “προβληματισμός …εκ των υστέρων για το ενδεχόμενο ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 να μην επιτευχθεί, λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων απόκρυψης εισοδήματος και εισφοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες με την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος καταβολής των εισφορών τους, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέα μέτρα και ανατροπές στην αντιλαϊκή ατζέντα του 2017”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σειρά αναδιαρθρώσεων, με άξονα την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ, στο πλαίσιο γεωπολιτικών ανταγωνισμών και οξυμμένων ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, περιλαμβάνει το “πρόγραμμα εργασίας” της Κομισιόν για το 2017″.

ΤΑ ΝΕΑ: “Σέρνουν την αξιολόγηση, ξορκίζουν τις εκλογές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στους δικούς της ρυθμούς φαίνεται να κινείται η κυβέρνηση σχετικώς με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να σπεύσει, ασχέτως αν η οικονομία βουλιάζει. Τα ορόσημα για να κλείσει επιτέλους η διαπραγμάτευση παρακάμπτονται το ένα μετά το άλλο, ενώ ταυτόχρονα ξορκίζουν τις εκλογές που φοβούνται”.

kontranews: “Φουντώνει το ρεύμα υπέρ της δραχμής!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η μεγάλη ανατροπή που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις σε επίπεδο κοινωνίας για το ευρώ και την Ευρωζώνη δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Υψηλότερα ο τουρισμός”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “κρεσέντο ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και το 2017 από τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που αναζητούν έναν ασφαλή προορισμό για να περάσουν ήσυχες θερινές διακοπές, καταγράφει έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter