Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της ΝΔ και ο … ακατονόμαστος Ιβάν Σαββίδης

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες της ΝΔ και ο … ακατονόμαστος Ιβάν Σαββίδης

Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία μπερδεύει τα λόγια της με αφορμή την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στον ελληνικό και διεθνή Τύπο που αφορούν την εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Μετά και το χθεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας BuzzFeed αλλά και του Διεθνούς Δικτύου Δημοσιογράφων OCCRP η Νέα Δημοκρατία ρίχνει ευθύνες στην… κυβέρνηση!

Η ΝΔ αντί να προβληματιστεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα, ασκεί κριτική και κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες. Ή μάλλον δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για το θέμα αφού έχουν παρέλθει πέντε ημέρες. Τόσες ημέρες τι έκανε; 

Αναφέρει παράλληλα το αυτονόητο, «ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά» για να αυτοδιαψευθεί στη συνέχεια προτάσσοντας το μικροκομματικό της συμφέρον.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα «υιοθετεί» εμμέσως το δημοσίευμα της BuzzFeed, χωρίς καν η ΝΔ να κατονομάζει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος το έχει διαψεύσει. Και αν το υιοθετεί, γιατί δεν τον κατονομάζει; Εάν δεν το υιοθετεί, τότε γιατί το χρησιμοποιεί;

«Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές. Η ΝΔ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή. Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς να έχει το θάρρος να αναφερθεί σε συγκεκριμένο όνομα.

Σημειώνεται πάντως πως οι χθεσινές εξελίξεις στο θέμα – μετά και τα δημοσιεύματα του Documento – προέκυψαν κατά μεγάλο βαθμό μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην ιστοσελίδα BuzzFeed αλλά και τα δημοσιεύματα της ίδιας της σελίδας που ακολούθησαν ενώ η ΝΔ ελπίζοντας και ποντάροντας στην άγνοια… κατηγορεί την κυβέρνηση!

Και συνεχίζει προσπαθώντας να κρυφτεί και όχι να συμβάλει:

«Σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».

Είναι θλιβερό ωστόσο πως τόσες σοβαρές υποθέσεις αντιμετωπίζονται από τη ΝΔ με όρους καφενείου… εκτός κι αν γνωρίζει κάτι παραπάνω και δεν το λέει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter