Οι εταιρείες που έκαναν τις περισσότερες απολύσεις διεθνώς

Οι εταιρείες που έκαναν τις περισσότερες απολύσεις διεθνώς

Το 2016 πολλές εταιρείες-κολοσσοί προχώρησαν σε μείωση του προσωπικού τους στο πλαίσιο προγραμμάτων αναδιάρθρωσης. Άλλες εταιρείες -όπως η Volkswagen- στην προσπάθειά τους να “μαζέψουν” τα επιπλέον έξοδα που προκάλεσαν μεγάλα σκάνδαλα, προτίμησαν να προχωρήσουν σε απολύσεις μέχρι και 30.000 εργαζομένων.

Επίσης στον τραπεζικό τομέα -σύμφωνα με στοιχεία του Reuters- οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 160.000 το 2016.

BOEING

Η Boeing φαίνεται να μην μπορεί να αντιμετωπίσει και να αναστρέψει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και, μετά την ανακοίνωση για περικοπή περίπου 1.200 θέσεων εργασίας, ο υπεύθυνος Τύπου της εταιρείας ανακοίνωσε ότι και για το 2017 θα υπάρξουν μειώσεις.

CATERPILLAR

Μετά την απόλυση 10.000 υπαλλήλων το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα προχωρήσει σε νέες περικοπές.

ETIHAD AIRWAYS

Η Etihad Airways, ένας από τους τρεις αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής που ηγούνται του κλάδου τη τελευταία δεκαετία, ανακοίνωσαν μια σειρά περικοπών του προσωπικού, καθότι είναι δύσκολο να συναγωνιστούν τις αντίπαλες εταιρείες.

GOPRO

Η κάμερα μπορεί να είναι απαραίτητο gadget για τις διακοπές, αλλά τα πράγματα στην εταιρεία δε πάνε όσα καλά θα ήθελαν. Στις αρχές τις χρονιάς η εταιρεία προχώρησε στην απομάκρυνση 100 εργαζομένων, και πριν ένα μήνα ανακοίνωσε τη περικοπή άλλων 200 θέσεων.

INTEL

Αντιμέτωπη με μια δραματική πτώση των PC, η Intel επαναπροσδιορίζει τους στόχους της και επικεντρώνεται στις υπηρεσίες του cloud computing και το IoT. Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση 12.000 εργαζομένων της, δηλαδή το 11% του εργατικού δυναμικού της. Μια κίνηση που θα επιφέρει στην εταιρεία 750 εκατ. δολάρια.

CISCO

Η εταιρεία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και γι αυτό επανεπενδύει όλα το κέρδος απ’ τις απολύσεις εργαζομένων σε υπηρεσίες όπως ασφάλεια, IoT, κέντρα δεδομένων επόμενης γενιάς, και cloud

ERICSSON

Η Ericsson σχεδιάζει την περικοπή 3.900 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων μεταποιητικών δραστηριοτήτων της, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με συρρίκνωση της αγοράς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Επιπλέον, σκέφτεται να περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του τοπικού της εργατικού δυναμικού, αφότου έχασε σύμβαση για τη διαχείριση του μεγαλύτερου ασύρματου δικτύου της χώρας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

IBM

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχόμενης μείωσης των εσόδων, η IBM ξεκίνησε ένα νέο γύρο απολύσεων, περικόπτοντας 5.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι περικοπές ήρθαν ως προσπάθειας της εταιρείας να συγχρονιστεί με την άνοδο του cloud computing. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα της IBM συνολικά μειώθηκαν σε 20,2 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 20,8 δισ.

NOKIA

Η εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia προανήγγειλε τη περικοπή 10.000 έως 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως στο πλαίσιο του προγράμματος περιστολής δαπανών ύστερα από την απόκτηση της γαλλοαμερικανικής ανταγωνίστριάς της Alcatel-Lucent, είπε εκπρόσωπος φινλανδικού συνδικάτου.

MICROSOFT

Η εταιρεία έχει απολύσει πάνω από 4.700 από τους εργαζομένους της καθώς το τμήμα του hardware smartphone της συνεχίζει να πέφτει. Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 1.850 εργαζόμενους, και ακολούθησε «νέο κύμα» 2.850 εργαζομένων τον Ιούλιο. Πολλές από τις περικοπές θέσεων εργασίας έγιναν στην Microsoft Mobile στη Φινλανδία.

VOLKSWAGEN

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας δε μπορεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων και αναγκάζεται να εξοικονομήσει πόρους μέσω «σκληρών» περικοπών για να αντιμετωπίσει το τεράστιο κόστος που αυτό επέφερε. Αναλυτικότερα, η εταιρεία εξετάζει τον περιορισμό του αριθμού των υπαλλήλων της που εργάζονται με καθεστώς ευέλικτης εργασίας. Μια τέτοια κίνηση αναμένεται να «επιστρέψει στα ταμεία» 3,7 δισ. ευρώ ετησίως.

HSBC

Η HSBC, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, πρόκειται να προχωρήσει στην απόλυση 850 εργαζομένων στις υπηρεσίες πληροφορικής της τράπεζας στη Βρετανία, στο πρώτο μεγάλο κύμα από τις περικοπές θέσεων εργασίας που περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα οδηγήσει στην έξοδο 8.000 υπαλλήλους στη Βρετανία έως τα τέλη του επόμενου έτους.

TWITTER

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε μέσα στη χρονιά ότι θα απολύσει το 9% του εργατικού του δυναμικού παγκοσμίως, παρότι για το τρίτο τρίμηνο του 2016 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%, φτάνοντας τα 616 εκατ. δολάρια. Με τα νέα δεδομένα βέβαια, δε ξέρουμε ακόμα τι θα ισχύσει.

XEROX

Η εταιρεία χωρίζεται στα δύο λίγο πριν το τέλος του έτους, και πρόεδρος της Jeff Jacobson ανακοίνωσε πώς έρχεται ένα ακόμα «κύμα απολύσεων». Σύμφωνα με το Bloomberg η εταιρεία έχει αποδεσμεύσει πάνω από 4.800 εργαζόμενους και με το νέο καθεστώς άλλοι 39.000 εργαζόμενοι θα δουν την έξοδο.

GENERAL MOTORS

Απολύσεις επιφύλασσε η διοίκηση της GM για τους εργαζόμενους της, λίγο πριν τελειώσει η χρονιά. Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τη περικοπή 1.300 με 3.000 θέσεων εργ BOEING

Η Boeing φαίνεται να μη μπορεί να αντιμετωπίσει και να αναστρέψει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και μετά την ανακοίνωση γι περικοπή περίπου 1.200 θέσεων εργασίας, ο υπεύθυνος τύπου της εταιρείας ανακοίνωσε ότι και για το 2017 θα υπάρξουν μειώσεις.

CATERPILLAR

Μετά την απόλυση 10.000 υπαλλήλων το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πώς θα προχωρήσει σε περεταίρω περικοπές.

ETIHAD AIRWAYS

Η Etihad Airways, ένας από τους τρεις αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής που ηγούνται του κλάδου τη τελευταία δεκαετία, ανακοίνωσαν μια σειρά περικοπών του προσωπικού, καθότι είναι δύσκολο να συναγωνιστούν τις αντίπαλες εταιρείες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter