​Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν 50.000 κουβέρτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

​Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν 50.000 κουβέρτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα η δωρεά 50.000 κουβερτών από τη διεθνή ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη αναγκών νοσοκομείων και δομών υγείας σε όλη τη χώρα.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καλύτερη κάλυψη των ιατρικών, ανθρωπιστικών αναγκών και την υποστήριξη της δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο εξάμηνο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υλοποίησαν μαζική εκστρατεία εμβολιασμού σε καταυλισμούς και χώρους φιλοξενίας προσφύγων σε όλη την Ελλάδα, εμβολιάζοντας περισσότερα από 10.500 παιδιά προσφύγων για 11 ασθένειες, πραγματοποίησαν δωρεές ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού, υποστήριξαν τη λειτουργία ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, και παρείχαν διαπολιτισμικούς διαμεσολαβητές σε κρατικές δομές υγείας για τη διευκόλυνση τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών.

Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται σε περισσότερα από 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας κυρίως φροντίδα ψυχικής υγείας, φροντίδα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, καθώς και φροντίδα σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα προγράμματά τους που αφορούν τη μετανάστευση στην Ευρώπη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν δεχτεί ποτέ χρήματα της ΕΕ, ούτε επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Κράτος. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας τον Μάρτιο του 2016, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται πλέον χρήματα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τη Νορβηγία σε καμία από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η οργάνωση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε ένδειξη αντίθεσης στις καταστροφικές πολιτικές αποτροπής της ΕΕ και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να απωθηθούν οι άνθρωποι και η δυστυχία τους από τις ακτές της Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter