Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στη Βενεζουέλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας και ο Σάλιβαν είπε πως η αντίδραση στις σημερινές εκλογές θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο που θα έχει η Ομάδα των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα (αύριο).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί μια εξαετή θητεία στις σημερινές εκλογές τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση και καταγγέλλουν οι εχθροί του ως τη «στέψη» ενός δικτάτορα.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εμμείνουμε στον σκοπό μας που είναι να θέσουμε στο στόχαστρο διεφθαρμένους αξιωματούχους του καθεστώτος και όχι τον λαό της Βενεζουέλας», είπε ο Σάλιβαν. «Δεν θέλουμε να πλήξουμε τη χώρα με έναν τρόπο που θα καθιστά δύσκολη την ανόρθωσή της μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας.»

Αποκάλεσε τις πετρελαϊκές κυρώσεις «ένα πολύ σημαντικό βήμα». «Είναι υπό ενεργή αναθεώρηση», είπε.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την απόσυρση της βοήθειας των ΗΠΑ από τη βορειοδυτική Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε όλη τη βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία, μια κίνηση που δείχνει, όπως ανέφερε, πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να αποχωρήσει γρήγορα από τη χώρα όταν το Ισλαμικό Κράτος θα έχει ηττηθεί πλήρως.

«Δεν έχω ακούσει για οποιαδήποτε απόφαση αυτής της κυβέρνησης να αποσύρει βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία», σχολίασε στο Reuters και στο Bloomberg.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ… είναι δεσμευμένη για την πλήρη ήττα του ISIS και την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή στη Συρία και στο Ιράκ», είπε ο Σάλιβαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter