ΟΙ ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησε η Μόσχα

ΟΙ ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησε η Μόσχα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα τις «προκλητικές επιθέσεις με ρουκέτες» του Ιράν από τη Συρία και υποστήριξαν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις προκλητικές επιθέσεις με ρουκέτες του ιρανικού καθεστώτος από τη Συρία εναντίον ισραηλινών πολιτών και υποστηρίζουμε κατηγορηματικά το δικαίωμα του Ισραήλ να αναλαμβάνει δράση για να αμυνθεί», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ανάπτυξη από το ιρανικό καθεστώς επιθετικών συστημάτων ρουκετών και πυραύλων στη Συρία με στόχο το Ισραήλ είναι μια απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», προστίθεται στη ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προστίθεται πως το ιρανικό στρατιωτικό σώμα των Φρουρών της Επανάστασης «φέρει πλήρη ευθύνη για τις συνέπειες των απερίσκεπτων ενεργειών του και τους καλούμε, καθώς και τις πολιτοφυλακές-αντιπροσώπους τους, της Χεζμπολάχ περιλαμβανομένης, να μην προχωρήσουν περισσότερο στις προκλήσεις».

Καταδίκη από Βρετανία

Εξάλλου ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε επίσης τις ιρανικές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων και κάλεσε την Ισλαμική Δημοκρατία να απόσχει από οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο τις ιρανικές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών δυνάμεων», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. «Υποστηρίζουμε κατηγορηματικά το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται».

«Καλούμε το Ιράν να απόσχει από περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν μόνο να αυξήσουν την αστάθεια στην περιοχή. Έχει κρίσιμη σημασία να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση, που δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός».

Η Ρωσία καλεί Ισραήλ και Ιράν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Η Ρωσία εξέφρασε την «ανησυχία» της για την αυξανόμενη στρατιωτική ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν σχετικά με τη Συρία και απήθυνε έκκληση στα δύο μέρη για αποκλιμάκωση και «αυτοσυγκράτηση» μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών υποδομών στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Είναι πολύ ανησυχητικό. Πρέπει να γίνει δουλειά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων (…) Ήρθαμε σε επαφή με όλα τα μέρη και τα καλούμε όλα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Εξάλλου ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, επίσης υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως η Μόσχα είναι σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της εμβάθυνσης των σχέσεών της με το Ιράν, παρά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως η Συρία κατέρριψε περισσότερους από τους μισούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον της στη διάρκεια της νύκτας από το Ισραήλ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί επίθεση με ρουκέτες εναντίον βάσεων του ισραηλινού στρατού στα Υψώματα του Γκολάν, ανακοίνωσε το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα που ήταν από τις σφοδρότερα που έχει πραγματοποιήσει εναντίον της Συρίας από το 2011 που άρχισε η σύγκρουση στη χώρα αυτή.

Η γερμανική και η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασαν σήμερα τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ. Παρίσι και Μόσχα ζήτησαν αποκλιμάκωση της έντασης – Περισσότερα ΕΔΩ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter