Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «παράλληλο Μουντιάλ» με τους αποκλεισμένους

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «παράλληλο Μουντιάλ» με τους αποκλεισμένους

Οι ΗΠΑ σκέφτονται την διοργάνωση ενός παράλληλου… Μουντιάλ, με την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων και αστεριών που θα απουσιάσουν από το μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018.

Ιταλία, Ολλανδία, κυρίως, άλλα και η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Χιλή, το Καμερούν, Γκάνα, η Ουαλία, η Τσεχία, φυσικά οι ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004, θα απουσιάσουν μεταξύ άλλων από το πρώτο Μουντάλ που γίνεται σε δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία. Ακριβώς αυτές οι απουσίες, δημιούργησαν στις ΗΠΑ την ιδέα, ενός παράλληλου τουρνουά, όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Αντριου Τζόσεφ στη Usa Today.

Θα διοργανωθεί από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου των ΗΠΑ (USSF) και οι συναντήσεις θα γίνουν στα γήπεδα του MLS και του NFL. Μια γιορτή παρόμοια με το Copa Centenario 2015, που διεξήχθη σε αμερικανικό έδαφος και κέρδισε η Χιλή. Οι άνθρωποι το ζητούν μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ακόμα και η Washington Post υποστηρίζει ότι η USSF θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσει το τουρνουά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το δίκτυο FOX πλήρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Όμως τώρα ο αποκλεισμός των ΗΠΑ, θα προκαλέσει μεγάλες οικονομικές απώλειες. Ετσι, με το παράλληλο τουρνουά, θα επιδιώξει να ανακτήσει μέρος της επένδυσης. Οι εθνικές ομάδες, οι οποίες απογοητεύτηκαν μετά τον αποκλεισμό, θα μπορούσαν να μετριάσουν την πίκρα τους παίζοντας το επόμενο καλοκαίρι. Σίγουρα θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από τη διαφορά ώρας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για να προσελκύσουν περισσότερους θεατές σε όλο τον κόσμο. Ένα σημαντικό ερώτημα, πάντως είναι εάν οι ομάδες θα επέτρεπαν στους παίκτες τους να παίξουν σε μία ανεπίσημη διοργάνωση.

Κάτι παρόμοιο συνέβη πρόσφατα στο τένις με το Laver Cup, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πράγα. Μία μονομαχία των Ευρωπαίων ενάντια σε άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο. Είναι ένας αγώνας εκτός ATP, αλλά η πρώτη του διοργάνωση ήταν μια μεγάλη επιτυχία, όπου ο Φέντερερ και ο Ναδάλ έπαιξαν μαζί σε ένα διπλό αγώνα! Μετά από αυτό, έχει ήδη οριστεί μια δεύτερη διοργάνωση για το επόμενο έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter