Οι «μακεδονομάχοι» επιστρατεύουν παραστρατιωτικούς με την ελπίδα «να τραβήξουν τις κουκούλες» αναρχικών

Οι «μακεδονομάχοι» επιστρατεύουν παραστρατιωτικούς με την ελπίδα «να τραβήξουν τις κουκούλες» αναρχικών

Αυτόνομο σχεδιασμό για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου σε σχέση με αυτόν της ΕΛΑΣ ετοιμάζουν οι διοργανωτές του, «επιστρατεύοντας» ομάδες εφέδρων στρατιωτικών από όλα τα σώματα αλλά κυρίως από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Σε διάφορα εθνικιστικά sites στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ήδη ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές στην περιφρούρηση, στην οποίαν ήδη συμμετέχουν έφεδροι στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων -και όχι μόνο- από τις ομάδες «ΟΔΕΥΩ» (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και «Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας».

Τον συντονισμό της περιφρούρησης έχει αναλάβει η Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ», η οποία υπογράφει και το σχετικό κάλεσμα με το οποίο ζητάει «την άμεση αποστολή των ονομάτων και των τηλεφώνων» όσων προτίθενται να συμμετάσχουν, ενώ σημειώνει ότι ο τελικός συντονισμός των ομάδων επιτήρησης θα γίνει «έξωθι του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 11.30 της 4ης Φεβρουαρίου».

Οι άοπλοι που θα «τραβήξουν τις κουκούλες»

Μιλώντας στο Documentonews.gr ο Οδυσσέας Τηλιγάδας, ένας εκ των τριών μελών του «ΕΛ.ΛΑ.Σ.» με τα οποία καλούνται να έρθουν σε επαφή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 150 άτομα, οι περισσότεροι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων. Ανέφερε ότι η ομάδα περιφρούρησης θα φέρει πολιτική περιβολή και θα είναι άοπλη, ωστόσο τα μέλη της έχουν γνώσεις αυτοάμυνας, ιδίως όσοι προέρχονται από τα σώματα ασφαλείας.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά στην επιδίωξη, αν καταστεί δυνατόν, «να τραβήξουμε τις κουκούλες» από πρωταγωνιστές σε τυχόν επεισόδια, αναφορά που παραπέμπει ευθέως σε άσκηση βίας από τους έφεδρους στρατιωτικούς και τους λοιπούς εθελοντές της ομάδας περιφρούρησης.

«Μπλόκο» στο Σύνταγμα για… τον φόβο της Μαρφίν

Σύμφωνα με τον κ. Τηλιγάδα, η ομάδα περιφρούρησης φιλοδοξεί να ελέγξει όλες τις εισόδους της πλατείας Συντάγματος. Ανέφερε πάντως ότι από την ομάδα δεν θα υπάρξει επιχειρησιακή συνεργασία με τα ΜΑΤ, καθώς τις συνεννοήσεις με την αστυνομία έχει αναλάβει η οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου.

Επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα της περιφρούρησης ο κ. Τηλιγάδας επικαλέστηκε «το προηγούμενο της Μαρφίν» ενώ κατήγγειλε τα ΜΜΕ ότι σκόπιμα προβάλουν τον Ρουβίκωνα «για να φοβίσουν τον κόσμο».

Πάντως σημείωσε ότι οι διοργανωτές δεν θέλουν «ούτε φωτογραφική επαφή» με τους χρυσαυγίτες ενώ καταδίκασε το φασιστικό παραλήρημα της Νίνας Παυλίδου της «Ελλήνων Πολιτεία» που υποσχόταν «σφαίρες για τους προδότες», λέγοντας πως αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί του παρακράτους». Όταν τον ρωτήσαμε την άποψή του για τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη μας κάλεσε «να ρωτήσουμε την αστυνομία» ενώ, ερωτώμενος αν καταδικάζει την ενέργεια, ανέφερε πως «μας βρίσκει αντίθετους».

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή έφεδρων στρατιωτικών που συσπειρώνονται σε παραστρατιωτικές οργανώσεις στο συλλαλητήριο, μετά από κάλεσμα σε εθνικιστικά sites και μάλιστα στην καίρια θέση της ομάδας περιφρούρησης, είναι ενδεικτική για τον πολιτικό χαρακτήρα των συγκεντρώσεων του νέου «μακεδονικού αγώνα», που εξάλλου έγινε ήδη σαφής από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter