Οι μισοί Βρετανοί LGBT έφηβοι έχουν βλάψει τον εαυτό τους

Οι μισοί Βρετανοί LGBT έφηβοι έχουν βλάψει τον εαυτό τους

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί έφηβοι που ανήκουν στην κοινότητα των LGTB ή δεν έχουν κατασταλάξει αναφορικά με τη σεξουαλικότητά τους έχουν βλάψει τον εαυτό τους, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με τους συνομήλικούς τους.

Το ομοφοβικό μπούλινγκ αυξάνει την πίεση στους εφήβους που προσπαθούν να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους, αναφέρει η έκθεση του The Children’s Society.

«Εξακολουθεί να υπάρχει στίγμα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κρέλιν, υπεύθυνος ερευνών της μη κυβερνητικής οργάνωσης, στο Thomson Reuters Foundation.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλά σχολεία όπου θεωρείται προσβολή να σε αποκαλέσουν γκέι, όπου δεν υπάρχει μια ατμόσφαιρα που να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και οι νέοι ενδέχεται να νιώθουν ότι πρέπει να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους διότι ίσως πέσουν θύματα μπούλινγκ από το προσωπικό ή τους συμμαθητές», πρόσθεσε.

Αν και η Βρετανία είναι μία από τις λίγες χώρες όπου οι LGBT έχουν ίσα συνταγματικά δικαιώματα, ακτιβιστές επισημαίνουν ότι οι νέοι συχνά αντιμετωπίζουν πίεση για τη σεξουαλικότητά τους.

Σχεδόν οι μισοί LGBT μαθητές έχουν αντιμετωπίσει ομοφοβικό μπούλινγκ στο σχολείο, όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Stonewall.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα εννιάχρονο αγόρι αυτοκτόνησε αφού έπεσε θύμα έντονου ομοφοβικού μπούλινγκ στο σχολείο του στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ.

«Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες στο σχολείο», κατήγγειλε η μητέρα του, η Λέια Πιρς, μιλώντας στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό KDVR. «Ο γιος μου είπε στη μεγαλύτερη κόρη μου ότι τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει».

Εξάλλου η The Children’s Society εντόπισε μεγάλη διαφορά μεταξύ του επιπέδου ευτυχίας που καταγράφεται στους εφήβους που προσελκύονται από άτομα του ιδίου φύλου σε σχέση με τους υπόλοιπους σε ανάλυση που έκανε στα στοιχεία που συνέλεξε από περίπου 19.000 14χρονους το 2015.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των LGBT μαθητών δήλωσαν ότι είναι λίγο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με το 10% όλων των ερωτηθέντων. Σχεδόν το 40% των μαθητών αυτών παρουσίαζαν επίσης σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης.

Λίγο περισσότεροι από το 15% όλων των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έβλαψαν τον εαυτό τους στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, με το ποσοστό να φτάνει σχεδόν το 50% για τους LGBT μαθητές.

Η Stonewall επεσήμανε ότι τόσο οι γονείς όσο και τα σχολεία θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά έχουν τη στήριξη που χρειάζονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter