Οι νέες σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

Οι νέες σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη νέα “φουρνιά” προσφύγων μαθητών. Το πρόγραμμα ένταξης των προσφύγων μαθητών προχωρά, παρά τις μεμονωμένες αντιδράσεις από ορισμένους γονείς.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, “θα ξεκινήσει τώρα η πέμπτη φάση ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, έχουν βγει τα σχετικά ΦΕΚ και για την περιοχή τη δική μας και έχουν ήδη ανακοινωθεί”. Οπως είπε, σε ό,τι αφορά τα μικρότερα παιδιά, για το κέντρο φιλοξενίας του Καβαλαρίου θα λειτουργήσει η μονάδα που είναι στο δημοτικό σχολείο.

Για το κέντρο “Αλεξίλ” στο Δερβένι, το δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου, το πρώτο και το τέταρτο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “στα Διαβατά είναι το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Αγίου Αθανασίου, για τη Βέροια είναι το δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας, για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας το τέταρτο και πέμπτο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας, για το Πολύκαστρο έχουμε το πρώτο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου και το πρώτο και δεύτερο σχολείο Αξιούπολης.

Για τα γυμνάσια, πρόσθεσε, “στο Βαγιοχώρι έχουμε το γυμνάσιο Εγνατίας, στο Καβαλάρι έχουμε το τέταρτο γυμνάσιο Λαγκαδά, για το Δερβένι (“Αλεξίλ”) το πρώτο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στα Διαβατά είναι το πρώτο γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου, στη Βέροια είναι το γυμνάσιο Βεργίνας, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας είναι το γυμνάσιο Καβάσιλα, στο Πολύκαστρο το γυμνάσιο Πλατανιά”.

Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι “τα σχολεία επιλέχθηκαν μετά από συζητήσεις με τους δημάρχους, διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων. Λαμβάνουμε υπόψιν την απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας βέβαια και την υπόσχεση που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας, ο κύριος Παντής, στη συνάντηση με τους δημάρχους να υπάρχει μία διασπορά. Το ανώτερο που μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά είναι σε απόσταση μέχρι είκοσι χιλιόμετρα, βέβαια σε ένα κέντρο φιλοξενίας όταν υπάρχει κοντινό σχολείο, δεν εξαντλούμε και την απόσταση των είκοσι χιλιομέτρων, λογικό είναι αυτό”.

Ο κ. Ανανιάδης τόνισε ότι “έγιναν προσπάθειες να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι, αν κάποιος δήμος δεν έχει κέντρο φιλοξενίας αλλά είναι κοντά σε κάποιον άλλο που έχει κέντρο, να πάνε εκεί τα παιδιά σε δημοτικό σχολείο ή σε γυμνάσιο”. Υπογράμμισε ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις με τους δημάρχους η απόφαση που πάρθηκε ήταν κοινή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter