Οι παιδικές ασθένειες της Εθνικής

Οι παιδικές ασθένειες της Εθνικής

Δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ, η ομάδα που είθισται να αποκαλείται με το χαϊδευτικό «επίσημη αγαπημένη» σκαρφαλώνει την ανηφόρα αγκομαχώντας.

Στο πέμπτο (από τα οχτώ προγραμματισμένα) φιλικό παιχνίδι της, απόψε στο Λονδίνο, θα παραταχθεί χωρίς τα τρία σημαντικότερα στελέχη της, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη, Μπουρούση, ενώ θα απουσιάσει και ο χρήσιμος Παπαπέτρου.

Οι τρεις τελευταίοι έμειναν πίσω στην Αθήνα με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας, ενώ ο θαυματουργός Γιάννης του ΝΒΑ απουσιάζει από τις αρχές της εβδομάδας στην Κίνα, για ανειλημμένη υποχρέωση σχετική με τους χορηγούς του.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες προετοιμασίας είναι φυσικά το τελευταίο που ενδιαφέρει. Το πρόβλημα της ομάδας είναι ότι έχει πλέον ελάχιστο χρόνο για βρει ρόλους και χημεία, ενώ το κλίμα στα ενδότερά της δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Αρκετοί παίκτες παραπονέθηκαν –χαμηλόφωνα- για την αμεριμνησία της Ομοσπονδίας σε σχέση με το ταξίδι του Αντετοκούνμπο («μας ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή, ενώ η καταφατική απάντηση είχε δοθεί από τον Ιούλιο»), ενώ η βαριά ήττα από τη Σερβία στο φιλικό του προηγούμενου Σαββάτου έφερε αναστάτωση και έριδες. Ο άπειρος σε αυτό το επίπεδο Κώστας Μίσσας δεν είναι εύκολο να κρατήσει το σκάφος ίσαλο.

Οι αισιόδοξοι, πάντως, επισημαίνουν ότι ο πληγωμένος εγωισμός των (εξ ορισμού ικανών) παικτών είναι το ιδανικό φάρμακο για να αντιμετωπιστούν παιδικές ασθένειες. Απομένει να δούμε αν θα μετατραπεί σε θετική ενέργεια όταν φτάσει η ώρα των επίσημων αγώνων.

«Πάμε να πολεμήσουμε για τη χώρα μας και για τη σημαία μας», ξεσπαθώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στη συνέντευξη που θα διαβάσετε αύριο στο Documento.

Η παρουσία και η αισιοδοξία ενός λαμπρού αστέρα του ΝΒΑ είναι το καλύτερο δυνατό σημάδι, αλλά συνοδεύεται από αστερίσκο, αφού οι γιατροί των Μιλγουόκι Μπακς επιμένουν να εξετάσουν με τα δικά τους μάτια το ερεθισμένο γόνατο που κράτησε τον Γιάννη έξω από τα πρώτα φιλικά.

Ο ίδιος δηλώνει από την Κίνα ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα, ενώ άπαντες στην Εθνική συμφωνούν ότι η απουσία του από τους αγώνες της Πάτρας και του Βελγιραδίου (πλην ενός) είχε ως γνώμονα την προληπτική προστασία του από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Εθνική θα εμφανιστεί πλήρης στην τριπλή «πρόβα τζενεράλε» της ερχόμενης εβδομάδας, στο τουρνουά Ακρόπολις, με τη συμμετοχή Ιταλίας, Σερβίας και Γεωργίας (23-25 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ).

Η αύρα της «επίσημης αγαπημένης» έχει τον τρόπο να εξανεμίζει τα προβλήματα, όταν πλησιάζει η ώρα της πρεμιέρας και αντηχεί στα αυτιά το καλοπροαίρετο ξεπροβόδισμα των Ελλήνων φιλάθλων. Η συγκριτικά αδύναμη ομάδα της Ισλανδίας, πρώτος αντίπαλος της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ, στις 31 του μήνα στο Ελσίνκι, μοιάζει ιδανικό θύμα για να μπει το νερό στο αυλάκι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter