Οι πυροσβέστες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Νωρίτερα επεισόδια (Photos + video)

Οι πυροσβέστες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Νωρίτερα επεισόδια (Photos + video)

Συνάντηση με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου, είχαν το απόγευμα τα προεδρεία των ενώσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Διοικητηκής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

Σημειώνεται, ότι η κ. Γεροβασίλη τούς διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή.

Νωρίτερα, στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη, συναντήθηκαν με την κ. Κουφονικολάκου και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εισήλθαν στο Γενικό Λογιστήριο με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Χουλιαράκη τούς είπε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο θα τους δοθεί για να το μελετήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Χουλιαράκη το επίμονο αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο προσωπικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

“Κόκκινο” πανί αποδείχθηκαν τα ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους διαδηλωτές πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες, που από το πρωί πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, ήταν εξοργισμένοι καθώς από το πρωί ζητούσαν συναντήσεις με τους αρμόδιους, χωρίς ωστόσο να καταστούν εφικτές. 

Βλέποντας τα ΜΑΤ να παρεμποδίζουν την είσοδο στον υπουργείο, οι πυροσβέστες τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, εισέβαλαν στο υπουργείο σπάζοντας μία τζαμαρία και σηκώνοντας τα ρολά.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντά την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter