Οι σκληροπυρηνικοί ναζί της «Combat 18 Hellas» χρεώνονται σοβαρές επιθέσεις – Ποιοι είναι (Videos)

Οι σκληροπυρηνικοί ναζί της «Combat 18 Hellas» χρεώνονται σοβαρές επιθέσεις – Ποιοι είναι  (Videos)

Πογκρόμ κατά Ρομά και προσφύγων, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, σε καταλήψεις και στέκια, βεβήλωση μνημείων, αυτά είναι μόνο λίγα από τα “κατορθώματα” που χρεώνεται η ναζιστική Combat 18 Hellas. Οι “άγνωστοι” τελικά έχουν ταυτότητα και μάλιστα δημόσια.

H «Combat 18 Hellas» έχει εμπνευστεί την ιδεολογική της ταυτότητα από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’90 και όχι μόνο, γνωστή για επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς και μειονότητες. 

Στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη πλήθους επιθέσεων, συνεργαζόμενη  ανά περιπτώσεις με τους γνωστούς Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές.

Τα ναζιστικά παρακλάδια των βρετανικών σχημάτων (ξεκινώντας από τους Oi προηγούμενων δεκαετιών και με αποκορύφωμα την δράση της δεκαετίας του ’90) είναι θιασώτες τους σεσημασμένου “Περίανδρου” (κατά κόσμον Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος) που καταδικάστηκε για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Κουσουρή και είναι μέχρι και σήμερα ιδεολογικός καθοδηγητής των ναζιστικών ομάδων. 

Οι επιθέσεις με ενορχηστρωτές τους Combat 18 Hellas έχουν όλες ρατσιστικό και αντισιωνιστικό χαρακτήρα.

Μερικές από τις επιθέσεις που έχουν αναλάβει οι συγγενικοί Μαίανδροι:

– Τον Φεβρουάριο του 2015 αναλαμβάνουν την ευθύνη για την βεβήλωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και για την επίθεση στο Αντιφασιστικό Στέκι Pasamontana στον Κορυδαλλό.– Τον Μάιο του 2015, αναλαμβάνουν τις επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο ‘Αγρός’ στο Ιλιον και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου

Εδώ βλέπουμε πογκρόμ στο Μενίδι κατά Ρομά

https://www.youtube.com/watch?v=qQq0Y5onv8w

Εδώ αρχείο από την επίθεση – βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Νίκαια το 2015

Έχει σημασία να δούμε το εξής, λοιπόν: Η δημόσια παραδοχή των επιθέσεων δεν είναι καθόλου “καινούρια νέα”. Για την ακρίβεια, η Combat Hellas δημοσιοποιεί αν όχι όλες τις περισσότερες δράσεις της στο youtube. 

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές

https://www.youtube.com/watch?v=OT3haORxMyE

Ακόμα παλιότερα, στον Άγιο Παντελεήμονα

Και επιθέσεις στου κοινωνικούς χώρους Δίστομο και Στρούγκα

https://www.youtube.com/watch?v=JglDXWFY-OE

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter