Οι ταινίες της εβδομάδας (29/12 video)

Οι ταινίες της εβδομάδας (29/12 video)

Η χρονιά κλείνει με πέντε ταινίες ανάμεσα τους ξεχωρίζει η φαντασμαγορική περιπέτεια «Το Σινικό Τείχος», η βιογραφία μιας από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μπελ επόκ της Λόι Φούλερ στο φιλμ «Η χορεύτρια», αλλά και το περιπετειώδες δράμα επιστημονικής φαντασίας με τους Τζένιφερ Λόρενς και Κρις Πρατ «Passengers».

Το Σινικό Τείχος (***)

Περιπέτεια φαντασίας σε σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

Πρωταγωνιστούν : Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Άντι Λάου

Δύο δυτικοί μισθοφόροι στην Κίνα του 10ου αι μ.Χ. βοηθούν τον κινεζικό στρατό να αντιμετωπίσει πανίσχυρα τέρατα που πολιορκούν το Σινικό Τείχος… Η ταινία του εικονοκλάστη Ζανγκ Γιμού («Ήρωας», «Ιπτάμενα στιλέτα») συνδέει με όρους χολιγουντιανού θεάματος την ιστορία (οι λόγοι δημιουργίας του Τείχους που οι κινέζοι το έχτισαν για να προφυλαχτούν από εισβολείς όπως οι Μογγόλοι κυρίως αλλά και από τις τουρανικές φυλές) και το θρύλο (τα απόκοσμα πλάσματα Τάο Τέι προέρχονται από την κινεζική μυθολογία). Καταπληκτικές χορογραφίες μάχης, σημασία στις λεπτομέρειες που δίνουν το κάτι παραπάνω (εικαστικά πλάνα, μουσικός ρυθμός, άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση) αλλά και χάρτινοι χαρακτήρες με επιδερμικά ιδεολογήματα που απλώς δίνουν ανάσες στην καταιγιστική δράση. υποτυπώδεις συνθήκες

Γιατί Αυτόν; (**)

Κωμωδία σε σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κράνστον, Τζέιμς Φράνκο, Τζόι Ντας

Υπερπροστατευτικός πατέρας δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός πως η αγαπημένη κόρη του είναι ερωτευμένη με φευγάτο ζάμπλουτο επιχειρηματία… Κωμωδία με ψαχνό και τουλάχιστον 3 απέραντα αστείες σκηνές, που βασίζει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στο απολαυστικό συγχρονισμό του σταρ του «Breaking bad» Μπράιαν Κράνστον και του «αυθόρμητου» Τζέιμς Φράνκο που λέει πάντα αλήθεια!

Ποίηση Χωρίς Τέλος (***)

Βιογραφική σε σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Πρωταγωνιστούν: Αδάν Χοδορόφσκι, Παμέλα Φλόρες

Αυτοβιογραφικό το φιλμ του
χιλιανού Αλεχάντρο Χοδορόφσκι έρχεται αμέσως μετά από το «Χορό της πραγματικότητας»,
ακολουθώντας την ίδια σουρεαλιστική φόρμα που σχολιάζει με ξεχωριστό ύφος τα
σημαντικά γεγονότα από τη νεανική κυρίως ηλικία του δημιουργού. Πειραματικό
ύφος, πληθωρική γραφή, αίσθηση ηδονής ανάμεικτης με αμαρτίας και το κέντρο βάρους να πέφτει στην τραυματική σχέση του Χοδορόφσκι με τον πατέρα του. Την μαγευτική φωτογραφία υπογράφει ο Κρίστοφερ Ντόιλ.

https://www.youtube.com/watch?v=nCb5tc7AztQ

null

Passengers (***)

Επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τάιλντουμ. Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Πρατ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Σιν

Δύο επιβάτες ενός διαστημόπλοιου που μεταφέρει 5000 ανθρώπους σε μακρινό πλανήτη «ξυπνούν» 90 χρόνια πριν από την προκαθορισμένη ώρα… Οι αρχές της ρομαντικής κομεντί διαπερνούν το σκελετό της καλοσχεδιασμένης και αρκούντως ατμοσφαιρικής ταινίας του Μόρτεν Τάιλντουμ («Παιχνίδι της Μίμησης»), που ποντάρει πολλά στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών (πιο αυθεντική η ερμηνεία του Πρατ) και το love story που γεννιέται στο κρύο περιβάλλον του σκάφους. Καθώς όμως η παραπάνω κατάσταση γεννάει πολλά ερωτηματικά οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι όλες πειστικές. Πάντως το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο μέχρι το φινάλε.    

Η Χορεύτρια (***)

Βιογραφική σε σκηνοθεσία Στεφανί Ντι Τζούστο

Πρωταγωνιστούν: Σοκό, Γκασπάρ Ουλιέλ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ

Η αληθινή ιστορία της χορεύτριας Λόι Φούλερ σύμβολο της Μπελ Επόκ, δίνεται με έμφαση στο δραματικό κομμάτι της τραγικής ζωής της, αλλά τα σημεία του φιλμ που εντυπωσιάζουν είναι οι χορογραφίες της που αποτελούσαν μια ονειρική σύνθεση φτιαγμένη από πρωτότυπες κινήσεις, αέρινα υφάσματα και δημιουργική χρήση του φωτισμού. Την Φούλερ υποδύεται η γαλλίδα σταρ Σοκό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter