Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email.

Ο Μουτζαχίντ τόνισε ότι το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν «δεκάδες» εξ αυτών.

«Η επίθεση τερματίστηκε, όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και ένας αλλοδαπός.

Το ξενοδοχείο είχε δεχθεί επίθεση από μαχητές Ταλιμπάν το 2011, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να σκοτωθούν. Είναι ένα από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Καμπούλ και επρόκειτο σήμερα να φιλοξενήσει ένα συνέδριο πληροφορικής. Περισσότερα από 100 στελέχη του τομέα της πληροφορικής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όταν συνέβη η επίθεση, είπε ο Άχμαντ Ουαχίντ, αξιωματούχος του υπουργείου τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Την Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες. «Έχουμε ενημερωθεί σχετικά με πληροφορίες ότι εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στην Καμπούλ».

Αν και φέρει το ίδιο όνομα, το ξενοδοχείο στην Καμπούλ δεν ανήκει στον όμιλο ξενοδοχείων InterContinental Hotels Group (IHG), που είχε επισημάνει σε μια ανακοίνωση το 2011 ότι «το ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ δεν ανήκει στον όμιλο IHG από το 1980».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter