Οι ταξικές αντιθέσεις σε χώρες του κόσμου αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό φακό (Photos)

Οι ταξικές αντιθέσεις σε χώρες του κόσμου αποτυπωμένες από τον φωτογραφικό φακό (Photos)

Ο Johnny Miller είναι φωτογράφος που αποτυπώνει με τον φακό του από ψηλά τις ταξικές αντιθέσεις σε πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.

Γήπεδα τένις και πολυτελείς πισίνες φιγουράρουν δίπλα σε παράγκες και περιοχές που μαραζώνουν από την εγκατάλειψη. Ο φωτογράφος έζησε για ένα διάστημα στη Νότια Αφρική, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κοινωνιολογία. Με τη φωτογραφική του μηχανή προσπάθησε να εφεύρει ένα νέο εργαλείο για να αναγκάσει τους ανθρώπους να επιστήσουν την προσοχή τους στα ζητήματα της ανισότητας του πλούτου.

“Οι εικόνες που πιστεύω ότι είναι πιο ισχυρές είναι αυτές που κοιτούν προς τα κάτω και εστιάζουν πραγματικά στα σύνορα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Σκάλες και φτωχά σπίτια από τη μία πλευρά, μεγάλα αρχοντικά από την άλλη. Με αυτόν τον τρόπο οι εικόνες κάνουν την ανισότητα σχετική γιατί αποτελούν στην πραγματικότητα έναν καθρέφτη μέσα από τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να δουν πόσο ανησυχητικός γίνεται καμιά φορά ο ίδιος τους ο εαυτός”.

Τανζανία

Κένυα

Νότια Αφρική

Μεξικό

Μεξικό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter