Οι Τούρκοι έβγαλαν το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι έβγαλαν το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Άγκυρα καθώς οι Τούρκοι έβγαλαν το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο. 

Όπως είχε ανακοινώσει η Άγκυρα με χθεσινό της navtex (το αντίστοιχο ΝΟΤΑΜ για τα πλοία) το ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» βγήκε σήμερα στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα έστειλε στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι, συνεχίζοντας το παιχνίδι των προκλήσεων, εξέδωσαν την Τετάρτη μέσω του σταθμού της Σμύρνης στης Υπηρεσίας Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού Ναυτικού οδηγία (NAVTEX 244/17), με την οποία ενημέρωνε τους ναυτιλομένους για τη διεξαγωγή ερευνών στη συγκεκριμένη περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδεύεται από πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σε απάντηση, η ελληνική πλευρά εξέδωσε δική της οδηγία (NAVTEX 40/17) από τον σταθμό της Λήμνου, στην οποία αναφέρεται ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη ΝAVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.

Η κίνηση της Τουρκίας έρχεται στη συνέχεια των καθημερινών επεισοδίων στα Ίμια, μεταξύ των σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος, σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση, δημιουργώντας τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter