Οκτάβια Σπένσερ: Δεν έχουν χρώμα δέρματος τα Όσκαρ, οι ηθοποιοί έχουν

Οκτάβια Σπένσερ: Δεν έχουν χρώμα δέρματος τα Όσκαρ, οι ηθοποιοί έχουν

Την Αφροαμερικάνα ηθοποιό Οκτάβια Σπένσερ την απολαμβάνουμε στο «Hidden Figures».

Με το ειδικό βάρος μιας βραβευμένης με Όσκαρ για τον ρόλο της στο «The Help» του 2011, η Οκτάβια «δικαιούται δια να ομιλεί» σχετικά με την κατηγορία που εκτοξεύθηκε πέρυσι κατά της Ακαδημίας, όταν για δεύτερη συνεχή χρονιά μόνον λευκοί ηθοποιοί ήταν στους υποψηφίους – και στις τέσσερις κατηγορίες – για το ύψιστο αμερικανικό βραβείο στην έβδομη τέχνη.

«Νομίζω ότι ο κόσμος βάζει την ετικέτα “πολυπολιτισμικός” στα λάθος σημεία» είπε, στο PEOPLE Now, η 46χρονη Οκτάβια Σπένσερ μαζί με τις συμπρωταγωνίστριες της, Ταράτζι Π. Χένσον και Τζανέλ Μονάε, στο «Hidden Figures», που αφηγείται την αποσιώπηση της σημασίας των Αφροαμερικανίδων μαθηματικών της NASA οι οποίες είχαν μεγάλη συμμετοχή στο επιτυχημένο ταξίδι του αστροναύτη Τζον Γκλεν στο διάστημα. «Η πολυπολιτισμικότητα ξεκινά από το κάστινγκ για τις ταινίες, όταν δίνεις το πράσινο φως. Νομίζω ότι το να αποδίδεις την ευθύνη στα Όσκαρ όταν αυτά είναι το τέλος της διαδρομής – είναι το κερασάκι στην τούρτα αν καταφέρεις να είσαι υποψήφιος για Όσκαρ» επέμεινε.

Πιστεύει ότι, ανεξάρτητα της εθνοτικής ομάδας στην οποία ανήκει ο ηθοποιός, η επιτυχία του πρέπει να τιμάται. «Κανείς δεν θέλει να υποβαθμίσει το επίτευγμα κάποιου που είναι υποψήφιος, είτε είναι μαύρος, λευκός, Ασιάτης, Ισπανοαμερικανός» είπε. «Θέλεις να χειροκροτήσεις αυτό το επίτευγμα».

Ελπίζει στο μέλλον να βρουν τον δρόμο προς το Χόλιγουντ περισσότερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν γυναίκες και άντρες που ανήκουν σε διαφορετικές εθνοτικές μονάδες. «Είναι μια διαδικασία λήψης απόφασης» τόνισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter