Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017

Ενα βιβλίο αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση –την πιο ανατρεπτική σε ολόκληρη την Ιστορία– δεν θα μπορούσε ούτε θα έπρεπε να είναι συμβατικό. 

Τι νόημα θα είχε να παραθέταμε αποσπάσματα της επισημοποιημένης «Ιστορίας των μπολσεβίκων» και της «Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας»; Ή, ακόμη χειρότερα, να υποκύπταμε στις ευκολίες του μεταμοντερνισμού ή του αναθεωρητισμού;

Αντιθέτως, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στον αναγνώστη μια πρωτότυπη προσέγγιση υπό το φως των ανατροπών της τελευταίας τριακονταετίας. Χωρίς εξωραϊσμούς αλλά και χωρίς διάθεση μηδενισμού.

Γραμμένο από 16 ειδικούς επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες που δεν συμφωνούν απαραίτητα μεταξύ τους –και γιατί άλλωστε;– δίνει υλικό για γνώση και έναυσμα για προβληματισμό.

Πολιτική, ιδεολογία, οικονομία, διπλωματία, εκπαίδευση, γυναικεία χειραφέτηση, λογοτεχνία, ζωγραφική, κινηματογράφος. Μια γοητευτική ιστορική περιήγηση που ξεκινά από το νυχτερινό Σμόλνι και μια κριτική ματιά για τις δυνάμεις που εξέτρεψαν –όχι από κάποια προσωπική ιδιοτροπία– τη μεγάλη Επανάσταση. Τοποθετημένη ιστορικά, στο πλαίσιο των αναγκαιοτήτων και των δυνατοτήτων της εποχής.

Γράφουν: Σκαλιδάκης, Χλιουνάκης, Μπαζός, Γάλλος, Φρούντζος, Σερβετάς, Θεριανός, Κατσιαμπούρα, Γληνός (ένα χαμένο κείμενό του), Ανδρίτσος, Αδαμάκης, Απολλωνάτου, Μπουρλάκης, Οικονομίδης, Λάζου, Μπιτσάκης 

Πληροφορίες

160 σελίδες

Τιμή 6€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6985877206 και 6988608329 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter