Όλα ανοιχτά με την παραμονή του Νίκου Κοτζιά στην κυβέρνηση

Όλα ανοιχτά με την παραμονή του Νίκου Κοτζιά στην κυβέρνηση

Ανοιχτό παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα το ενδεχόμενο παραίτησης από την κυβέρνηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, λόγω της κόντρας του με τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο κ. Κοτζιάς, υπέβαλε την παραίτησή του χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο λόγος της δυσαρέσκειας του κ. Κοτζιά ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αιχμές του Π. Καμμένου για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ και το γεγονός ότι κατά την γνώμη του δεν τον στήριξε, όσο θα επιθυμούσε, η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου και ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα το ΥΠΕΞ υπενθύμισε σήμερα, μέσω email, σε δημοσιογράφους ότι είναι το μοναδικό υπουργείο που “περνάει” τα “μυστικά κονδύλιά” του από τη Βουλή με νόμο του 2017 στέλνοντας μάλιστα και τη σχετική τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠ.ΕΞ.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Alpha», έστειλε διπλό μήνυμα προς τον ΥΠΕΞ και τον ΥΠΕΘΑ σημειώνοντας με νόημα πως «Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα κάποια πλευρά να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και ενώ ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκείμενου να λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής (ASEM) που θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Τετάρτη), αύριο και μεθαύριο, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται ακόμη και τις επόμενες ώρες.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter