Όλα τριγύρω αλλάζουνε…

Όλα τριγύρω αλλάζουνε…

Πριν συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες από το φινάλε του συναρπαστικού και πικρόγλυκου Εurobasket, οι άσοι του παρκέ επιστρέφουν, άλλοι κουρασμένοι και άλλοι δριμύτεροι, για το ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Μέσα στο δεκαήμερο που αρχίζει σήμερα θα δοθεί η εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α1, της Euroleague, του μπασκετικού Champions League, του Εurocup που ούτε φέτος έχει ελληνική ομάδα και, στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού, του ΝΒΑ. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο;

Το εγχώριο πρωτάθλημα, πάντως, δεν λέει να ξεφύγει από την παρακμή του. Ξεκινάει όπως ακριβώς τελείωσε το περυσινό: με καυτό ντέρμπι μίσους μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και με ανάγλυφο το ίχνος των «επιστημόνων» χουλιγκάνων, που λυμαίνονται ανενόχλητοι τον ελληνικό αθλητισμό.

Η περίοδος 2016-7 ολοκληρώθηκε με επεισόδια, τα οποία λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε διακοπή του 5ου τελικού, τον περασμένο Ιούνιο στο ΣΕΦ. Η πρεμιέρα της σεζόν 2017-8 βρίσκει τον ηττημένο φιναλίστ Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό κεκλεισμένων των θυρών, αύριο στο ίδιο ΣΕΦ. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Kυκλοφορούν, βεβαίως, καινούρια πρόσωπα στα «αιώνια» στέκια. Οι «πράσινοι» αποχαιρέτισαν τους Μπουρούση-Τζέιμς και τον απόμαχο Αντώνη Φώτση (ο οποίος συνεχίζει ως «ερασιτέχνης» στον Ηλυσιακό), αλλά ενίσχυσαν τον ελληνικό κορμό με τους Βουγιούκα, Όγκαστ, Μήτογλου και τον χαροκαμένο Θανάση Αντετοκούνμπο.

Οι «κόκκινοι» πλαισίωσαν τον γνώριμο εγχώριο πυρήνα με αξιόλογα εισαγόμενα προϊόντα: Στρέλνιεκς, Τόμπσον, Μακλέιν, Τιλί και τον Ρόμπερτς, που όμως χάνει την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού. Ο Ματ Λοτζέσκι άλλαξε στρατόπεδο χωρίς να αλλάξει τόπο, οπότε θα είναι κεντρικό πρόσωπο στο ντέρμπι της Κυριακής (19.30). Για καλή του τύχη, θα γλιτώσει τις αποδοκιμασίες, αφού το γήπεδο θα είναι άδειο. Από την τηλεόραση, δεν ακούγονται τα γιουχαϊσματα.

Πίσω από τους δύο «αιωνίους», οι οποίοι θα βουτήξουν την επόμενη εβδομάδα και στα βαθιά νερά της Εuroleague, θα διαγκωνιστούν και φέτος οι συνήθεις μνηστήρες της 3ης θέσης: ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ.

Οι δύο άσπονδοι του βορρά θα εμφανιστούν με ανανεωμένο πάγκο, αφού επιστρέφουν δριμύτεροι στις επάλξεις οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Η πρώτη μονομαχία ανάμεσά τους, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας, τελείωσε με θρίαμβο του Άρη, μέσα σε κατάμεστο Αλεξάνδρειο. Έλειπε μόνο ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του στη σάλα, ο ακριβοθώρητος Νίκος Γκάλης.

Το στερέωμα του ελληνικού μπάσκετ υποδέχεται με ικανοποίηση στα σαλόνια τον ξεχασμένο Πανιώνιο, αλλά και την πόλη της Λάρισας, η οποία βρήκε διέξοδο στην Α1 μέσω του …μέτοικου, Φάρου Κερατσινίου, με προπονητή μάλιστα τον Ομοσπονδιακό Θανάση Σκουρτόπουλο. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους, σήμερα στη Νεάπολη (17.00). Το μενού της πρεμιέρας έχει επίσης ΑΕΚ-Τρίκαλα, Κολοσσό-Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ-Προμηθέα, Κόροιβο-Άρη και Λαύριο-Κύμη.

Για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες εβδομάδες. Για τους πιο ανυπόμονους, το αυριανό Documento προσφέρει αφιέρωμα με «όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη νέα σεζόν του μπάσκετ», εντός και εκτός των τειχών. Καλό χειμώνα, λοιπόν! 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter