Ολλανδία: Σύλληψη υπόπτων που προετοίμαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση

Ολλανδία: Σύλληψη υπόπτων που προετοίμαζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση

Οι επτά άνδρες που συνελήφθησαν χθες, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» στην Ολλανδία είχαν στην κατοχή τους 100 κιλά λιπάσματος, «που πιθανόν θα χρησιμοποιούσαν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο», έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ολλανδίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των υπόπτων, η αστυνομία βρήκε «σημαντικές ποσότητες πρώτων υλών που προορίζονταν για την κατασκευή ζωνών με εκρηκτικά» εξήγησε η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα.

Οι αρχές κατέσχεσαν «100 κιλά λιπάσματος, που πιθανόν θα χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο» συμπληρώνεται.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 21-34 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Ρότερνταμ. Ο δικαστής αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι, υπό ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας: μονάχα οι συνήγοροί τους θα επιτρέπεται να τους επισκέπτονται.

Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας μηνών, η αστυνομία παρακολουθούσε μια «τρομοκρατική οργάνωση» με κεντρικό πρόσωπο έναν άνδρα ιρακινής καταγωγής, που καταδικάστηκε το 2017, καθώς επιχείρησε να μεταβεί σε εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι επτά ύποπτοι προέρχονται από το Άρνεμ, το Ρότερνταμ και χωριά κοντά στις δύο πόλεις. Δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν διότι επιχείρησαν να πάνε στο Ιράκ ή τη Συρία.

«Μια τραγωδία αποφεύχθηκε στη χώρα μας» διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης τύπου του, σημειώνοντας ότι οι αρχές παραμένουν «σε επαγρύπνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter