Ολλανδία: Συνελήφθη ο οδηγός φορτηγού που έπεσε σε πλήθος ενώ έβλεπε συναυλία

Ολλανδία: Συνελήφθη ο οδηγός φορτηγού που έπεσε σε πλήθος ενώ έβλεπε συναυλία

Ένα φορτηγάκι έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πάνω σε πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής της Ολλανδίας προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο οδηγός έπεσε σκοπίμως πάνω στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη μουσική διοργάνωση Pinkpop ή αν πρόκειται για ατύχημα. Πριν από λίγο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε το όχημα και συνέλαβε έναν ύποπτο.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στις 04:00 πμ, είπε η αστυνομία, τέσσερις ώρες μετά την εμφάνιση του καλλιτέχνη της R&B Μπρούνο Μας ενώπιον 70.000 θεατών.

“Η έρευνα αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε αν πρόκειται για σκόπιμη πράξη ή για ατύχημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χαμπ Χάενεν.

Ένοπλοι έχουν οδηγήσει οχήματα πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο πλαίσιο επιθέσεων στο Λονδίνο, το Βερολίνο, την Βαρκελώνη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τα τελευταία χρόνια.

Το φεστιβάλ Ρinkpop πραγματοποιείται στο Λάντγκρααφ, μια μικρή πόλη κοντά στα γερμανικά και βελγικά σύνορα, που βρίσκεται 220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ. Η συναυλία ήταν sold-out και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Pearl Jam και Foo Fighters.

Ο Μαρς έκλεισε το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε το περιστατικό–μια από τις δύο εξόδους από τον συναυλιακό χώρο–αποκλείστηκε για να ερευνηθεί για τυχόν στοιχεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter