Όλοι δίκιο έχουμε και να το αδιέξοδο…

Όλοι δίκιο έχουμε και να το αδιέξοδο…

Οι διαπιστώσεις δεν συνιστούν πολιτική. Για την ακρίβεια χορτάσαμε από διαπιστώσεις. 

Η απόφαση του δικαστηρίου για την Ηριάννα ήταν όντως μια «δυσάρεστη έκπληξη». 

Ναι αλλά ο 187Α, ο λεγόμενος και «τρομονόμος», είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Και για κάθε Ηριάννα υπάρχουν συνάνθρωποί μας που είναι σήμερα φυλακισμένοι γιατί τόλμησαν για παράδειγμα να πάνε στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν για τα μνημόνια, τους φόρτωσαν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα και τους βάφτισαν και τρομοκράτες. Μπαταχτσήδες και φαταούλες οι καναλάρχες, αλλά δίνουν το βήμα με άρτο και θεάματα. Φτωχοποιημένο το 1/3 της κοινωνίας αλλά «κλείστε εδώ και τώρα τα προαπαιτούμενα». 

Έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν και δεν πήγε κανένας φυλακή και πληρώνουμε το λογαριασμό. 

Οι ανοησίες του κ. Λεβέντη για το ν/σ για την έμφυλη ταυτότητα για κάποιους δεν ήταν έκπληξη (σιγά τον πολιτικό που πριν λίγα χρόνια καλούσε τον Θεό “τον οποίο σήμερα υποτίθεται πως υπερασπίζεται” να στείλει τον καρκίνο στον Α. Παπανδρέου και τον Κ. Μητσοτάκη), αλλά τα ΜΜΕ και κάποια κέντρα τον έβαλαν στη Βουλή, τον πλάσαραν ως σοβαρό, τον στήριξαν και ακόμη τον στηρίζουν. 

Θα μπορούσα να γράψω «σεντόνια» που λέμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι αλλά πάμε στην ουσία: 

«Και τι μπορούμε να κάνουμε;» θα αναρωτηθεί κανείς και θά ’χει τα δίκια του. 

Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και είναι αυτή που είναι. Η συντήρηση διατηρεί σοβαρότατους θύλακες εντός και εκτός κρατικής μηχανής και αντιστέκεται με σημαία το “αυτό ξέρουμε αυτό προτιμάμε”. Τα μνημόνια είναι μνημόνια, οι θεσμοί παντοδύναμοι και οι αγορές ο απόλυτος άρχοντας. Η Δεξιά – ακροδεξιά προελαύνει στην Ευρώπη κι ο Κυρανάκης της ΝΔ επιχαίρει.

Να συνεχίσω; 

Βλάκας ο Τραμπ, αλλά μην τον βλέπεις αν σου βαστά. Ξεροκέφαλοι και απάνθρωποι οι φιλελεύθεροι στη Γερμανία αλλά θα μπουν στην Κυβέρνηση. Ρατσιστής ο Κουρτς αλλά σε λίγους μήνες θα προεδρεύει στην Ε.Ε. Εξωγήινος ο Μητσοτάκης αλλά τον πλασάρουν ως «η ελπίδα που έρχεται». 

Οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου είναι σαν τον Νοστράδαμο. Βλέπουν το κακό που έρχεται αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για να το εμποδίσουν. 

Έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον στήριξαν στο δημοψήφισμα, τον ξαναέφεραν σε πείσμα των δημοσκόπων και των καταστροφολόγων, αλλά 2,5 χρόνια τώρα το χειλάκι τους γέλασε ελάχιστα. Κι από πίκρες άλλο τίποτε. 

Ο δημοκρατικός κόσμος στην Ελλάδα διψά στην κυριολεξία για μια ένδειξη ότι ξεφύγαμε από το «ρόδα, τσάντα και κοπάνα» σε επίπεδο κοινωνίας και από το διαπλοκή, ανομία, ασυλία των ισχυρών και αναξιοκρατία σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής και οικονομικής σκηνής. 

Η Κυβέρνηση έκανε το λάθος να δει την κοινωνία μέσα από το διαθλαστικό φακό της συντήρησης και του κατεστημένου το οποίο ως άλλη Μαρία Αντουανέτα μοίραζε καθρεφτάκια. 

Τώρα υπόσχεται χιλιάρικα για κοινωνικό επίδομα και μπόνους δώρο για το ηλεκτρονικό χρήμα. Ακόμη όμως κι αν «κλέψει» την ψήφο των πολιτών υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει τη ψυχή τους. 

Από την άλλη πάλι μπορεί να ανήκω στις μειοψηφίες που δεν αλλάζουν το «όχι» στο δημοψήφισμα ή την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών με όλα τα επιδόματα του κόσμου. Σωστό κι αυτό, τέτοια είναι η ζωή, σαν τη μπάλα… 

Κι ένας φίλος επιμένει: «Και το ν/σ για την ιθαγένεια; Το ν/σ για την έμφυλη ταυτότητα; Ο φάκελος μαθημάτων στα θρησκευτικά; Η στάση απέναντι στους πρόσφυγες και τόσα άλλα; Κι αυτές νίκες δεν είναι; Έτσι δεν προχωρά η κοινωνία;». Κι αυτός δίκιο έχει. 

Όλοι δίκιο έχουμε και κάπως έτσι παράγονται τα αδιέξοδα.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter