Όλοι οι έμπιστοι του προέδρου Μακρόν

Όλοι οι έμπιστοι του προέδρου Μακρόν

Στα λόγια, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, είναι καλός. Με ποιους όμως θα κυβερνήσει όταν εγκατασταθεί στο Ελιζέ; 

Έχει υποσχεθεί φρέσκα πρόσωπα και υπέρβαση του προβληματικού πολιτικού συστήματος. «Ο Εμανουέλ ακούει, αλλά τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει μόνος του» υποστηρίζει στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο γερουσιαστής, πρώην στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Πατριά. Και αυτό αναμένεται να κάνει και με τα βασικά πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν.

Στο βαρύ πολιτικό πυροβολικό, ο Μακρόν έχει βρει το Νέστορά του στο πρόσωπο του 54χρονου Ρισάρ Φεράν, βουλευτή των Σοσιαλιστών στη Φινιστέρ της βορειοδυτικής Γαλλίας. Ήταν ο πρώτος που έπεσε στη μάχη ανάδειξης του κινήματος «Εμπρός!» σε πρώτη δύναμη. Στους «σοφούς» του κινήματος συγκαταλέγεται ο 69χρονος Ζεράρ Κολόμπ, δήμαρχος της Λυόν, ο οποίος πίστεψε και στήριξε εξαρχής τον ανερχόμενο Μακρόν. Θεωρείται υποψήφιος ακόμη και για την θέση του πρωθυπουργού, ενώ έχει ήδη προβλέψει το διάδοχό του στη δημαρχία. Ο αρχιτέκτονας του οικονομικού προγράμματος του Μακρόν, είναι ο 65χρονος Ζαν Πιζανί-Φερί, ο οποίος αναμένεται επίσης να διαδραματίσει ρόλο στην επικείμενη κυβέρνηση.

Στους νέους και ικανούς ξεχωρίζει η χαμογελαστή 37χρονη Γαλλοσενεγαλέζα Σιμπέτ Εντιάι, τα μάτια και τα αυτιά του Μακρόν, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, η γυναίκα που κανονίζει την καθημερινή ατζέντα του. Ξεχωριστή θέση έχει και ο πρώην Στρος-Κανικός 29χρονος Ισμαήλ Εμελιέν, η σκιά του Μακρόν και βασικός σύμβουλος χάραξης της στρατηγικής του. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών δημιούργησε ένα βαρόμετρο με τις κύριες ανησυχίες των Γάλλων ψηφοφόρων, στις οποίες φέρεται να στηρίζεται το πρόγραμμα του Μακρόν.

Ο 43χρονος Αλεξί Κολέρ, ο «εξυπνότερος του προέδρου» σύμφωνα με τον ίδιο το Μακρόν, είναι ο ειδικός σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων, επικεφαλής του γραφείου του Μακρόν επί της Υπουργίας του και ίσως φαβορί για τη Γενική Γραμματεία του Ελιζέ. Στο νέο αίμα συγκαταλέγεται και ο 36χρονος Ζουλιάν Ντενορμαντί, μηχανικός με MBA στην οικονομία, αναπληρωτής διευθυντής του υπουργικού γραφείου του Μακρόν. Μαζί με τον τελευταίο και τον Εμελιέν σχεδίαζαν τη δημιουργία μιας start-up εταιρείας στον τομέα της παιδείας, προτού τους «χαλάσει» τα σχέδια η υπουργική θητεία του Μακρόν.

Τελευταία αλλά καθόλου εξαιρετέα είναι η σύζυγος του προέδρου, η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία σύμφωνα με τον Μακρόν «θα έχει οντότητα, φωνή και άποψη για τα πράγματα», δεδομένου ότι ο ίδιος θα προτείνει την θέσπιση ενός επίσημου, αμισθί όμως, ρόλου για την «πρώτη κυρία». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter