Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκαν οι διάφορες συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από φορείς, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις σε διάφορες μεριές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. 

Στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο  Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, δήλωσε: «Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση. Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία. Διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: “ξεπάγωμα” του μισθολογίου κατάργηση του “νόμου Κατρούγκαλου” για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

Στην πλατεία Αριστοτέλους, με το ΠΑΜΕ. κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας. Σηκώνουμε ψηλά τις διεκδικήσεις μας, τα αιτήματά μας. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του ανυποχώρητου αγώνα. Το ΠΑΜΕ είναι εδώ και δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Όσους αστυνομικούς και να κουβαλήσουν, το FBI, τη CIA και τη NASA να φέρουν στην Ελλάδα, εδώ υπάρχει το ΠΑΜΕ και δεν θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Αν περιμένει να δει κανείς την Ιθάκη μέσα από εξαγγελίες κυβερνήσεων στη ΔΕΘ, έχει αρκετή πείρα για το τι θα του συμβεί. Και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε και από τις φετινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία, εργαζόμενοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν σε  κείμενο-κάλεσμα με 420 υπογραφές από συνδικαλιστές σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων. Το παρών έδωσαν φορείς και συλλογικότητες από περιβαλλοντικά “μέτωπα” όπως Σκουριές, αγωγός TAP, εξορύξεις στην Ήπειρο κ.α. ενώ από πολιτικές οργανώσεις στήριξαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Αντίσταση, το ΕΕΚ και άλλες οργανώσεις.

Συγκέντρωση με άλλο πολιτικό περιεχόμενο πραγματοποίησαν στο Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου φορείς που αντιδρούν στην συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter