Ολοκληρώθηκε η μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

Ολοκληρώθηκε η μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόϊγκου ανέφερε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η εντολή του για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων υλοποιήθηκε.

«Η εντολή σας για την αποχώρηση τμήματος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συριακή Αραβική Δημοκρατία υλοποιήθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο Σόϊγκου απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, αναφέροντας του αναλυτικά, τα τμήματα του ρωσικού στρατού που αποχώρησαν από την Συρία, όπως και ότι στην στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία πήραν μέρος 48.000 και πλέον Ρώσοι στρατιωτικοί.

Εξ αυτών περισσότεροι από 14.000 παρασημοφορήθηκαν. Είναι η πρώτη φορά που ο Σόιγκου ανέφερε τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Αμύνης είπε επίσης ότι επέστρεψαν 36 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα από τις βάσεις στην Συρία, όπως και έξι βομβαρδιστικά TU-22, ενώ επεσήμανε ότι παρέμειναν τρεις μεραρχίες της στρατιωτικής αστυνομίας, οι απασχολούμενοι στο κέντρο ειρήνευσης των εμπλεκόμενων μερών και οι στρατιωτικές βάσεις στο Χμεϊμίν και Ταρτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter