Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Photos)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Photos)

«Απαιτούμε δικαιοσύνη από τους δικαστές, απαιτούμε να σταματήσει ο οποιοσδήποτε επανυπολογισμός – κοροϊδία των συντάξεών τους, απαιτούμε λογικές και και πραγματικές λύσεις στο θέμα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού». 

“Δεν θέλουμε να δούμε τις συντάξεις μας να γίνονται επιδόματα πείνας, αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να χαθεί”, τονίζουν οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται στην οδό Πανεπιστημίου, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που συζητείται την μείζονα ολομέλεια η προσφυγή κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ στο κάλεσμά του, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019, λόγω των περικοπών που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον αγώνα των συνταξιούχων στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του δεκαήμερου κινητοποιήσεων με διαδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει.

Η αίτηση ακύρωσης του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έχει να κάνει με τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ του αθροίσματος μικτών κύριων και επικουρικών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών. 

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. 

Κρήτη

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα συνταξιούχοι όλων των ταμείων και από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, των συντάξεων στα επίπεδα πριν από τα μνημόνια, την επαναφορά του ΕΚΑΣ και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

«ΘέλοΥμε μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Ραλάκης γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η κινητοποίηση στα Χανιά έγινε στο πλαίσιο του δεκαημέρου κινητοποιήσεων των συνταξιούχων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα τον οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Χρήστο Κολοβό, «οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί σε βάρος τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter