Ολυμπιακός: «Πάμε να παλέψουμε χωρίς δικαιολογίες»

Ολυμπιακός: «Πάμε να παλέψουμε χωρίς δικαιολογίες»

Χωρίς Σπανούλη, Λοτζέσκι και Γιανγκ και με τον Παπαπέτρου να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή αν και αμφίβολος, ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Καζάν το μεσημέρι της Τετάρτης (1/2).

 Οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν απέναντι στη ρωσική ομάδα, παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες, όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ισως έπρεπε να είχαμε έρθει με ταξί στο αεροδρόμιο» διακωμώδησε την αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζει με τους τραυματισμούς ο Ολυμπιακός ο Κώστας Παπανικολάου.

«Σίγουρα έχουμε απουσίες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχω πει πολλές φορές ότι έχω εμπιστοσύνη σε όλο το υλικό, διαθέτουμε καλούς παίκτες, παίκτες που μπορούν να καλύψουν όλα τα κενά. Πηγαίνουμε να παλέψουμε, όπως θα πηγαίναμε και εάν ήμασταν πλήρεις. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ούνιξ στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, είναι ομάδα έδρας. Προέρχεται από εντός έδρας νίκη, επομένως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να παίξουμε σε άμυνα και επίθεση όπως θέλουμε εμείς και να κατακτήσουμε τη νίκη» σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Αναφορικά με το γεγονός πως η Ούνιξ φαίνεται να έχει ήδη μείνει εκτός του στόχου πρόκρισης, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Δεν έχουν πίεση αποτελεσμάτων, παίζουν ελεύθερα γιατί δεν έχουν να χάσουν κάτι και αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο. Πάντα όταν παίζεις με μια καλύτερη ομάδα θες να την νικήσεις».

Για τις απουσίες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Εμείς δεν έχουμε καθόλου πίεση, να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Οι απουσίες μας ενώνουν, δεν μας φέρνουν πίεση, μας κάνουν πιο δυνατούς. Τελευταίες ημέρες είχαμε δυσκολία ακόμη και στις προπονήσεις».

Στο τέλος, είπε όσον αφορά στους στόχους του Ολυμπιακού μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Euroleague: «Το έχω πει αυτό, όσο περνάει ο καιρός, κάθε παιχνίδι είναι και πιο σημαντικό από το προηγούμενο και, όσο προχωράς προς το τέλος, κάθε νίκη είναι και μια κατάκτηση».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου ξεκαθάρισε πως όσοι βρεθούν στο παρκέ στο Καζάν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την 15η νίκη σε 21 αγωνιστικές. Με διάθεση να… διακωμωδήσει τη δύσκολη κατάσταση της ομάδας λόγω των απουσιών, ο σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού είπε: «Μήπως έπρεπε να σκεφτούμε να ερχόμασταν στο αεροδρόμιο με ταξί». Στη συνέχεια εξήγησε: «Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάθε ομάδα περνάει δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να δείχνεις χαρακτήρα, να κοιτάς μπροστά και τι μπορείς να κάνεις στο παρκέ. Να μην κοιτάς τι σου φέρνει κακή ενέργεια και αρνητισμό. Πάμε να δείξουμε χαρακτήρα μέσα στο παρκέ. Ο καθένας θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, μέχρι την τελευταία σταγόνα ενέργειας. Δεν υπάρχει περιθώριο να φυλάξεις ενέργεια, ούτε τίποτα. Είμαστε δέκα άτομα και πάμε να τα δώσουμε όλα μέσα στο παρκέ. Κοιτάξτε, δεδομένων των συνθηκών, δεν κοιτάζουμε την άλλη ομάδα, αλλά τη δική μας».

Ο Παπανικολάου που διάγει περίοδο φόρμας συνέχισε: «Εμείς κοιτάμε μόνο τι κάνουμε εμείς μέσα στο παρκέ και όχι τον αντίπαλο. Αυτό κάνουμε πάντα, κοιτάζουμε πως θα παίξουμε εμείς σωστά και πως θα ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο. Έχουμε ένα καλό ως ομάδα, ξέρουμε πότε πρέπει να αντιδράσουμε, δεν παίζουμε με το “πρέπει”, κοιτάζουμε τη δουλειά μας και να την κάνουμε όσο πιο σωστά γίνεται. Μέσα από αυτό το κομμάτι της συγκέντρωσης και της ομαδικότητας βγαίνει η δουλειά στο παρκέ. Ναι, έχουμε χάσει από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά τι να σχολιάσουμε; Μπορεί να είναι από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, αλλά είμαστε στην Ευρωλίγκα, σε ένα πρωτάθλημα ίσο για όλους με πολύ ποιοτικές ομάδες. Δεν υπάρχουν σημαντικότερες νίκες και ήττες που πονάνε περισσότερο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter