Ομολόγησε ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Του πρόσφεραν 3.000 ευρώ για να τον εκφοβίσει

Ομολόγησε ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Του πρόσφεραν 3.000 ευρώ για να τον εκφοβίσει

Ομολόγησε κατά την κατάθεσή του ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 32χρονος Αλβανός, υποστήριξε ότι ήθελε να τον πυροβολήσει στα πόδια, αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησε αλλού, αλλά και ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά να τον εκφοβίσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, σε έναν καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα όπου και συνελήφθη, στην προσπάθειά του να διαφύγει από την Ελλάδα. Είχε βγει με άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας και δεν επέστρεψε πίσω.

Ο δράστης, o οποίος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς, κατονόμασε τους τρεις ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό, και οι οποίοι πρόσφεραν 3.000 ευρώ στον ίδιο και σε ακόμη ένα άτομο που αναζητείται.

Οι κρατούμενοι εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου για να πάρουν 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για την υπόθεση της Energa.

To χρονικό της δολοφονίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη:

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι πέντε υπήκοοι Αλβανίας.

Οι δύο – ηλικίας 32 και 30 ετών – είναι οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις – 34, 35 και 40 ετών – είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

Ω προς το χρονικό της υπόθεσης, το πρωί της 12 Οκτώβριου, άγνωστος άνδρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Την 18:45΄ ώρα, οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη Γ.Α.Δ.Α.

Σε μεταγενέστερο χρόνο ένας από τους δράστες εξήλθε του γραφείου, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επανήλθε μετά τη πάροδο λίγων λεπτών.

Κατά την πρόοδο της συζήτησης, χωρίς να παρέχουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, όπου ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους (σ.σ. δείτε το ρεπορτάζ του Documento για το θέμα).

Στο πλαίσιο των ερευνών συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και συνελήφθη 32χρονοε, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, προχθές 29 Οκτώβριου 2017, πραγματοποιήσαμε έρευνα σε διαμέρισμα στη Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, μαζί με ομοεθνή τους, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, χωρίς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία να προκύπτει εμπλοκή του στην ανθρωποκτονία.

Οι αποκαλύψεις του Documento

Σημειώνεται ότι το Documento είχε γράψει πρώτο για τους σκληρούς Αλβανούς κρατούμενους, που συνδέονται με την υπόθεση της Energa που χειριζόταν ο Μ. Ζαφειρόπουλος, λίγες μόλις ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου, τους οποίους είχε στα χέρια της η αστυνομία.

Φέρονται ως τα πρόσωπα που είχαν δώσει παραγγελία για εκφοβισμό κι όχι δολοφονία του δικηγόρου, όπως υποστηρίζουν τώρα οι ίδιοι αλλά και ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσόν για να πάρουν πίσω καταθέσεις με τις οποίες εμπλέκεται σε απόπειρα δολοφονίας άλλου δικηγόρου, ο Άρης Φλώρος της Energa.

Μάλιστα όπως αναφέραμε τότε στο αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ που τώρα φαίνεται πως επιβεβαιώνεται πλήρως , στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο κρατούμενος των φυλακών, Kl. Lek. που κινούσε τα νήματα ενός ανελέητου εκβιασμού ενόψει της δίκης του Άρη Φλώρου, τραγικό θύμα του οποίου υπήρξε ο εκ των συνηγόρων του, Μιχ. Ζαφειρόπουλος.

Η αστυνομία είχε αμέσως στρέψει την προσοχή της σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση για την οποία έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε δίκη ο Άρης Φλώρος, ο οποίος σήμερα εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa.

Τελικά όπως είχαμε γράψει, και μάλιστα με ονοματεπώνυμα, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, είναι οι κρατούμενοι στις φυλακές OLTI DULCE και ARBER BAKO που πράγματι απαιτούσαν μεγάλο χρηματικό ποσόν για να πάρουν πίσω τις επιβαρυντικές τους καταθέσεις σε βάρος του Άρη Φλώρου, αλλά σκόνταψαν στην άρνηση του δικηγόρου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ 24ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter