ΟΝΝΕΔ και ΠΑΣΠ στα μαχαίρια για το ομαδικό σκονάκι στην Πάτρα

ΟΝΝΕΔ και ΠΑΣΠ στα μαχαίρια για το ομαδικό σκονάκι στην Πάτρα

Σάλος έχει προκληθεί από την απίστευτη υπόθεση με τους 106 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας που κατέθεσαν πανομοιότυπη εργασία στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα».

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να αποκλείσει τους φοιτητές από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου για όλα τα μαθήματα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης όπως και η ΠΑΣΠ.

ΟΝΝΕΔ “αδειάζει” ΔΑΠ Πάτρας

Σφοδρές αντιδράσεις στην ΟΝΝΕΔ και κυρίως στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών επιχείρησε να δώσει μερική στήριξη στους 106 φοιτητές που έδωσαν την ίδια πτυχιακή εργασία.

Η ηγεσία της ΝΔ, που βλέπει ότι τέτοιες κινήσεις βάζουν τρικλοποδιά στη δημόσια εικόνα που επιχειρεί να δομήσει το κόμμα , το οποίο προ καιρού είχε σηκώσει ψηλά και τη σημαία της αριστείας στα σχολεία, φαίνεται ότι έχει ήδη δώσει κατευθυντήριες γραμμές για να δρομολογηθούν εξελίξεις στη ΔΑΠ ΑΕΙτου Πανεπιστημίου Πατρών, τη φοιτητική οργάνωση δηλαδή που εκπροσωπεί επίσημα το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ ) έχει λάβει γνώση των προθέσεων της ηγεσίας.

Σημειώνεται ότι με τη στάση της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, φέρονται να αντιδρούν και οι τοπικοί βουλευτές του κόμματος.

Ωστόσο, μαθαίνουμε πως την τελευταία περίοδο δρομολογούνται διαρκείς ανακατατάξεις στη ΔΑΠ γενικώς –πρόσφατα ‘καρατομήθηκε’ ο γραμματέας της ΔΑΠ –ΑΕΙ σε κεντρικό επίπεδο, και υπάρχουν μέλη της νεολαίας του κόμματος που και στο επεισόδιο με την Πάτρα ‘διαβάζουν’ προσπάθεια αντικατάστασης προσώπων μέσα στη φοιτητική παράταξη.

Με το ένα πόδι στην αποδοκιμασία και το άλλο στη στήριξη στέκεται τελικά ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ , Κ. Δέρβος , παρά τον ‘εξοργισμό’ που ΝΔ και ΟΝΝΕΔ διαρρέουν ότι νιώθουν για την απόφαση της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, να ευλογήσει μερικώς το ομαδικό σκονάκι των φοιτητών στην Πάτρα..

Την ώρα που η ΝΔ κόπτεται για την αριστεία στα σχολεία και προσπαθεί να πείσει ότι είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει την αξιοκρατία στην κοινωνία, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ προχώρησε σε μια δήλωση του τύπου, ναι μεν , αλλά… Ειδικότερα, υποστήριξε με πως «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη» και ότι απόψεις περί ατιμωρησίας ή ‘άφεσης αμαρτιών’ σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας», ωστόσο σημείωσε και ότι: «Οι εκάστοτε κυρώσεις πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές».

Η ΠΑΣΠ διαψεύδει, διαχωρίζει τη θέση της από την ΔΑΠ και συμφωνεί με την τιμωρία

Διαψεύδει το δημοσίευμα της Καθημερινής η ΠΑΣΠ Οικονομικού Πάτρας, καθώς με ανακοίνωσή της διαχωρίζει τη θέση της από αυτήν την ΔΑΠ και χαρακτηρίζει «ορθή» την τιμωρία των 106 φοιτητών στους οποίους επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού μιας εξεταστικής από όλα τα μαθήματα. Η ΠΑΣΠ Οικονομικού Πάτρας, μάλιστα, κάνει λόγο για «προβοκάτσια» και επισημαίνει ότι τα μέλη της, ειδικά στο ΑΕΙ της Πάτρας, «δεν έχουν καμία σχέση με τις τακτικές της δεξιάς και τους χωρίζει άβυσσος με τη ΔΑΠ και τις επιλογές της»…

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Οικονομικού Πάτρας:

«Σάλος έχει ξεσηκωθεί για την υπόθεση των 106 φοιτητών της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που παρέδωσαν την ίδια εργασία και εντέλει ορθώς τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μιας εξεταστικής από όλα τα μαθήματα.

Η ΠΑΣΠ Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών, αλλά και στο σύνολό της η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας, δια μέσου του γραμματέα της, που προέρχεται από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, σήκωσε το θέμα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης, που παραμένει πάγιο αίτημα της παράταξης τα τελευταία χρόνια.

Οι νέοι της ΠΑΣΠ, ειδικά στο ΑΕΙ της Πάτρας, δεν έχουν καμία σχέση με τις τακτικές της δεξιάς και όντως τους χωρίζει άβυσσος με τη ΔΑΠ και τις επιλογές της.

Όσοι αναπαράγουν πως η ΠΑΣΠ κάλυψε την ανομία για ψηφοθηρικούς λόγους θα μας βρει απέναντί του.

Τέρμα πια στην προβοκάτσια!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter