Ονομαστική ψηφοφορία για εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους και ΦΠΑ στα νησιά

Ονομαστική ψηφοφορία για εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους και ΦΠΑ στα νησιά

Με ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αποτυπωθεί η ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία, θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τις δύο εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Πριν από λίγο, η γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, έκαναν γνωστό ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΚΟ και οι δύο εξαγγελίες, οι οποίες θα περιγράφονται σε τροπολογίες, θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τίθεται σε ψηφοφορία αύριο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον συντονισμό των προνοιακών δράσεων, ενώ η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον Πτωχευτικό Κώδικα, το οποίο θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Όπως ενημέρωσαν η κ. Θεοπεφτάτου και ο κ. Ζαχαριάδης, η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταγραφεί η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν, αυτές τις ημέρες, «διακυμάνσεις στον δημόσιο λόγο». Στο ερώτημα αν η ευρεία αυτή αποδοχή από την Βουλή των τροπολογιών θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «όλα βοηθούν».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως ΚΟ συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter