Ονομαστική ψηφοφορία την Παρασκευή το πρωί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ονομαστική ψηφοφορία την Παρασκευή το πρωί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στην Βουλή για το σύνολο του νομοσχέδιου του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά από την ένταση που προκλήθηκε όταν βουλευτές από την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έκαναν λόγο για φωτογραφική τροπολογία αναφερόμενοι στο κείμενο που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Δημητριάδης σχετικά με υπο αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις που εγκαλούνται για λαθρεμπορία. Μίλησαν για τροπολογία που «μυρίζει διαφθορά» αν και δεν κατονόμασαν στις τοποθετήσεις τους την υπόθεση που αφορά.

Επ αυτού υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ Νίκο Δένδια καθώς και τους βουλευτές Β.Κεγκέρογλου και Α.Λοβέρδο. Εν τέλει κατατέθηκαν προτάσεις τόσο από την Ν.Δ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη για την τροπολογία, αλλά και αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Παπαδημητρίου δήλωσε ότι «ακούστηκαν πολλά περί φωτογραφικής διάταξης ότι υπάρχουν υποψίες διαφθοράς. Δε γνωρίζω τίποτα ούτε υποψιάζομαι. Διάβασα την αιτιολογική έκθεση και βασισμένος σε αυτή, την αποδέχομαι». Επίσης ο Μ.Δημητριάδης, μίλησε για «τερατολογίες» της αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως η ρύθμιση αφορά την επιχειρηματικότητα και τους κανόνες δικαίου και διαφάνειας .«Μακριά από μας η εμπλοκή με πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα ούτε με την επίλυση πραγματικών προβλημάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter