Opel –PSA: Κατασκευή κινητήρων

Opel –PSA: Κατασκευή κινητήρων

Το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης του Rüsselsheim αναλαμβάνει την Επόμενη Γενιά 4-κύλινδρων Βενζινοκινητήρων του Groupe PSA

Πρόκειται για μία νέα οικογένεια καινοτόμων τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων με κορυφαία απόδοση και χαμηλούς ρύπους. Το λανσάρισμα τους θα γίνει το 2022 σε Κίνα, Ευρώπη και Β. Αμερική.

Το Μηχανολογικό Κέντρο του Rüsselsheim αναλαμβάνει την παγκόσμια ευθύνη για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς βενζινοκινητήρων υψηλής απόδοσης για όλες τις μάρκες του Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel και Vauxhall). Η επόμενη γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων θα βελτιστοποιηθεί με σκοπό το συνδυασμό τους με ηλεκτροκινητήρες και θα χρησιμοποιείται σε υβριδικά συστήματα. Το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει το 2022.

Η νέα γενιά κινητήρων προορίζεται για χρήση σε όλες τις μάρκες του Groupe PSA σε Κίνα, Ευρώπη και Β. Αμερική, και θα πληροί τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων αυτών των αγορών. Οι κινητήρες υιοθετούν προηγμένες τεχνολογίες όπως άμεσο ψεκασμό, υπερσυμπίεση και μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων. Είναι άκρως αποδοτικοί με χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2.

«Το Rüsselsheim είχε ήδη αναλάβει την παγκόσμια ευθύνη για την εξέλιξη κινητήρων όταν ανήκαμε ακόμα στην GM. Με τη νέα γενιά τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων, μπορούμε να αξιοποιήσουμε μία από τις βασικές μας ικανότητες. Ο οικονομικός άμεσος ψεκασμός σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία, θα εδραιώσει την ισχυρή θέση του ομίλου PSA στη μείωση των εκπομπών CO2» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel στον τομέα της Μηχανολογίας, Κριστιάν Μιούλερ.

Το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης του Rüsselsheim έχει δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή αποδοτικών βενζινοκινητήρων. Οι μηχανικοί εξελίσσουν τώρα τη νέα γενιά κινητήρων χρησιμοποιώντας ως βάση τις τρέχουσες τετρακύλινδρες μονάδες PureTech του Groupe PSA. Αυτοί οι κινητήρες αλουμινίου των 1600 κ.εκ., ήδη πείθουν με το υψηλό επίπεδο απόδοσης και την άμεση απόκριση του γκαζιού που επιτυγχάνουν – αρετές που θα εξελιχθούν περαιτέρω στην επόμενη γενιά.

Οι υπό εξέλιξη, τετρακύλινδρες μονάδες θα αποτελέσουν τη δεύτερη οικογένεια βενζινοκινητήρων του Groupe PSA από το 2022, παράλληλα με τον διάσημο τρικύλινδρο PureTech turbo που μόλις πρόσφατα απέσπασε το βραβείο “Engine of the Year” για τέταρτη συνεχή χρονιά. Εκτός από την ευθύνη για τη νέα οικογένεια κινητήρων, η ομάδα του Rüsselsheim ‘οδηγεί’ επίσης τις εξελίξεις για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCVs) όλου του group. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει πάνω σε πλατφόρμες και μονάδες LCV, προάγοντάς τις από το στάδιο της εξέλιξης στην ωριμότητα της παραγωγής. Επιπλέον, το Groupe PSA έχει ιδρύσει 15 Centers of Competence στο Rüsselsheim – με ποικίλες δραστηριότητες όπως τη χρήση υδρογόνου και τις κυψέλες καυσίμου έως την εξέλιξη καθισμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter