Οργή για τη δήλωση Βέμπερ περί “τελικής λύσης” στο προσφυγικό με ορολογία ναζί

Οργή για τη δήλωση Βέμπερ περί “τελικής λύσης” στο προσφυγικό με ορολογία ναζί

Θύελλα αντιδράσεων τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στα social media προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ σε «τελική λύση» σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση. 

Η διατύπωσή του (στα γερμανικά «finale Lösung») θύμισε ανάλογη φράση των Ναζί για τους Εβραίους («Endlösung») και έγινε τις τελευταίες ώρες αντικείμενο δριμείας κριτικής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η κεντρική προσπάθεια της Ευρώπης για το 2018 θα είναι η αναζήτηση μιας «τελικής λύσης» στην προσφυγική κρίση, δήλωσε ο –πολύ φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη- κ. Βέμπερ στο πλαίσιο της ημερίδας του κόμματός του, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στην ‘Ανω Βαυαρία, στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ έχει υπάρξει ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της Ελλάδας και από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της σκληρότερης λιτότητας.

Παρότι η διατύπωση του κ. Βέμπερ δεν ήταν ακριβώς ίδια με αυτή των Ναζί για το «εβραϊκό ζήτημα» και το Ολοκαύτωμα, ήταν αρκετή προκειμένου να αναγκαστεί αργότερα ο ίδιος να απολογηθεί, μέσω Twitter.

«Με κάθε σαφήνεια: η σκόπιμη παρερμηνεία της δήλωσής μου εδώ είναι απόλυτη ανοησία (…) Αντιθέτως, (η δήλωση) αφορά μια συλλογική ευρωπαϊκή λύση το 2018, σχεδιασμένη ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του.

Spiegel: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής θυμίζοντας ξεκάθαρα ναζιστικές εποχές

Ο επικεφαλής του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, πολιτικός του CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ τοποθετήθηκε για το ζήτημα της ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής με διατύπωση που θύμισε ξεκάθαρα ναζιστικές εποχές γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter