Οργή Μαξίμου για δημοσίευμα του iefimerida περί μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα

Οργή Μαξίμου για δημοσίευμα του iefimerida περί μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή ενυπόγραφο δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr, το οποίο κάνει λόγο για μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, από το Μαξίμου αναφέρεται:

«Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο.

Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ.

Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

Βούτσης: Αγανάκτηση για τη διαρροή περί δήθεν «απόρρητων δαπανών»

Δήλωση για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr έκανε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην οποία αναφέρει:

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.

Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μέσω της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων».

Διαβάστε ακόμη: Μυστικά κονδύλια ΥΠΕΞ: Ο σφραγισμένος φάκελος, η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και η επιμονή του Τσίπρα

Από το 2011 ο Τσίπρας είχε καταγγείλει τα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ για να γίνει νόμος το 2017

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter