Οργή στην κυβέρνηση για το «πόθεν έσχες» – Επανεξετάζεται η τροπολογία για τους εν διαστάσει

Οργή στην κυβέρνηση για το «πόθεν έσχες» – Επανεξετάζεται η τροπολογία για τους εν διαστάσει

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε επανέκδοση της υπουργικής απόφασης για το πόθεν έσχες μετά και τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πράγμα που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει νέα υπουργική απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς σχετικά από το Documento άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης της τροπολογίας Τσακαλώτου – Παπαγγελόπουλου του 2015 σύμφωνα με την οποία ο σύζυγος ή η σύζυγος του υπόχρεου μπορούσε να μην καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες σε περίπτωση βεβαιωμένης φορολογικά διάστασης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «πρόκειται για μία τεχνική συζήτηση» και το επόμενο διάστημα «θα υπάρξει επεξεργασία». Για την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι προκάλεσε αρνητική έκπληξη στην Κυβέρνηση και θα δεχθεί σφοδρότατη νομική κριτική. «Επειδή όμως επισήμως δεν έχει φτάσει η απόφαση στα χέρια μας θα περιμένουμε να τη δούμε και να δούμε τους λόγους που επικαλείται το ΣτΕ» κατέληξε το Κυβερνητικός Εκπρόσωπος   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter