Θρήνος σε μπάσκετ και ΠΑΟ – «’Εφυγε» ο Τάσος Στεφάνου

Θρήνος σε μπάσκετ και ΠΑΟ – «’Εφυγε» ο Τάσος Στεφάνου

Ο Τάσος Στεφάνου, ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες ου λληνικού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού ειδικότερα, «έφυγε» σημερα το πρωί την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 χρόνων. Όπως έγινε γνωστό είχε υποστεί τον Οκτώβριο βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο καθώς η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1945 και από το 1957 εντάχθηκε στα τμήματα των υποδομών του Παναθηναϊκού, αρχικά ως παίκτης και στη συνέχεια ως έφορος. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου και κατέκτησε μαζί της το πρωτάθλημα του 1967. Όταν σταμάτησε να αγωνίζεται ανέλαβε διάφορες θέσεις στη διοικηση. Ο Στεφάνου αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπηρέτησε για περισσότερα από 50 χρόνια και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες. Διετέλεσε επί σειρά ετών, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, ενώ φέρεται ως ο άνθρωπος που «βάφτισε» το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, «Τάφο του Ινδού».

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του πριν από αρκετά χρόνια «είχα πάει με κάτι συμπαίκτες μου στο σινεμά «Αρζεντίνα», το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου. Παρακολουθήσαμε την ταινία «Τάφος του Ινδού» του Φριτς Λανγκ. Στο σενάριο, για να πάει ο πρωταγωνιστής στον τάφο έπρεπε να κατέβει μια σειρά με σκαλιά. Ήταν ίδια με εκείνα του κλειστού γηπέδου μας. Όταν τα είδα, είπα στην παρέα: «Ο τάφος του Ινδού είναι ίδιος με το γήπεδό μας». Το τι έγινε δεν περιγράφετε. Αυτό ήταν! Το όνομα έμεινε για πάντα».

Αύριο Τετάρτη (20/12) στις 15:00 θα τελεστεί τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας και η κηδεία ου θα γίνει την Παρασκευή (22/12) στις 13:00 στο Φόδελε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter