Θρήνος στη Ρωσία για τα θύματα του Τουπόλεφ – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θρήνος στη Ρωσία για τα θύματα του Τουπόλεφ – Συνεχίζονται οι έρευνες

Χιλιάδες στρατιώτες, διασώστες και δύτες μετέχουν σήμερα στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τα πτώματα των 92 επιβαινόντων στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που συντρίβη χθες το πρωί λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Συρία.

Σε λανθασμένους χειρισμούς του κυβερνήτη ή σε τεχνικό λάθος λέει ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαξίμ Σοκολόφ, ότι οφείλεται η πτώση.

Το πρώτο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους Tu-154 θα προσγειωθεί σήμερα στη Μόσχα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την εξαφάνιση του Tu-154 από τα ραντάρ, τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά. Ειδικοί και σχολιαστές μιλούν περισσότερο για την παλαιότητα του μοντέλου του αεροσκάφους παρά για την πιθανότητα μιας επίθεσης σε στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου.

“Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε”.

Ανάμεσα στους 84 επιβαίνοντες και το οκταμελές πλήρωμα του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη δύο λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Σότσι, βρίσκονταν 64 μέλη της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.

Η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας πάγωσε τη Ρωσία.

Η χορωδία Ensemble Alexandrov γνωστή για τις πολύ πετυχημένες περιοδείες της σε όλο τον κόσμο θεωρείται ένα από τα σύμβολα της χώρας, μια εθνική περηφάνια.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη σημερινή, ημέρα πένθους “σε όλο το έδαφος της Ρωσίας” και ζήτησε τη διεξαγωγή “προσεγμένης έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια της καταστροφής”.

Η τεράστια επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Πάβελ Ποπόφ.

Συνολικά, 3.500 και πλέον άτομα, από τα οποία περισσότεροι από 150 δύτες, 39 πλοία, πέντε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα μετέχουν στις έρευνες.

Έντεκα πτώματα και περισσότερα από 150 κομμάτια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί. Σύμφωνα με το TASS, τα 10 από τα 11 πτώματα και 86 ανθρώπινα μέλη μεταφέρθηκαν σήμερα με στρατιωτικό αεροπλάνο στη Μόσχα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter