Οριστική παραχώρηση 11.500 εργατικών κατοικιών

Οριστική παραχώρηση 11.500 εργατικών κατοικιών

Σημαντικές μειώσεις από τις αρχικές τιμές και επιμήκυνση του χρόνου καταβολής των δόσεων εξόφλησης, προωθεί το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με την οριστική παραχώρηση 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ στους δικαιούχους, που αναμένεται να ξεκινήσει από τις αρχές του νέου χρόνου.

Η ρύθμιση της οριστικής παραχώρησης των κατοικιών αυτών, που ανακοινώθηκε, χθες, έχει «έντονο πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το ζήτημα αυτό, που χρονολογείται από το 1978.

«Μιλάμε για οικισμούς που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή από το 1978 και μετά. Υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που ζουν πάρα πολλά χρόνια […] υπό ένα καθεστώς απόλυτης πολιτικής ομηρείας του παλιού, διεφθαρμένου, πελατειακού πολιτικού συστήματος» σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

Το ποσό που θα καταβληθεί, τόνισε, θα καθοριστεί «με βάση το πραγματικό κόστος που στοίχισε το έργο για να γίνει, προσαρμοσμένο σε σημερινές συνθήκες», ενώ θα υπάρχουν και «σημαντικές μειώσεις των αρχικών τιμών που είχαν ειπωθεί στους εργαζόμενους, όταν πήραν τις κατοικίες τους».

Πέραν τούτου, όπως ανέφερε ο κ. Νεφελούδης, θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά τα κριτήρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για να μπορέσει ο καθένας να ανταποκριθεί στην καταβολή των δόσεων. «Θα επιμηκυνθούν πάρα πολύ οι δόσεις της εξόφλησης, από 240 σε 360, θα υπάρχει δυνατότητα, άνθρωποι που είναι άνεργοι να απαλλάσσονται από την καταβολή δόσεων όσο καιρό κρατάει η ανεργία τους ή για 2-3 χρόνια. Θα βάλουμε κριτήρια που έχουν να κάνουν με την πολυτεκνία, τις μονογονεϊκές οικογένειες, την ανεργία […] Δεν είναι μόνο η τιμή που θα πέσει πολύ, αλλά και ο τρόπος καταβολής».

Ανακοίνωσε ακόμη πως θα βγουν στην πορεία αναλυτικές υπουργικές αποφάσεις, που θα εξειδικεύουν κάθε θέμα και στόχος είναι «έως τέλος Γενάρη να έχουν βγει οι τιμές, ώστε να μπορούν σιγά σιγά να δοθούν και τα παραχωρητήρια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter