Ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι

Ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Πρόεδρος για όλους τους Αιγυπτίους, και εκείνους που με αποδέχονται και εκείνους που μου αντιτίθενται», δήλωσε ο πρόεδρος Σίσι δίνοντας σήμερα τον όρκο του για τη δεύτερη θητεία του που αρχίζει επίσημα αύριο, Κυριακή 3 Ιουνίου.

Χαρακτηριστική και η επόμενη φράση του: «Η Αίγυπτος είναι για όλους. Εκτός από αυτούς που επέλεξαν την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό ως τρόπο για να επιβάλουν τη θέλησή τους», δήλωσε ο Αλ Σίσι κατά την τηλεοπτική ομιλία που έδωσε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Αυτό το μεγάλο έθνος έχει αποδείξει ότι μπορεί να μάχεται για να προστατέψει τη χώρα και να αποδείξει τη θέληση του λαού του», προσέθεσε ο Αλ Σίσι κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο Ελ Άζχαρ, το μουσουλμανικό θρησκευτικό κέντρο στη χώρα που χαρακτήρισε πλατφόρμα μετριοπαθούς Ισλάμ, όσο και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, που περιέγραψε ως το σύμβολο της ειρήνης και της ανοχής. Επίσης, ο Αιγύπτιος πρόεδρος χαιρέτισε τις θυσίες των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Ο Αλ Σίσι εξελέγη για πρώτη φορά το 2014. Τον περασμένο Μάρτιο κέρδισε το 97% των ψήφων σε μια δεύτερη εκλογή, εξασφαλίζοντας μια δεύτερη θητεία η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2022.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας και του πολιτισμού θα τεθούν στην κορυφή των προτεραιοτήτων του, μέσω ενός αριθμού σχεδίων και σημαντικών προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Αιγύπτιου πολίτη σε όλους τους τομείς. Πρόσθεσε ότι η χώρα θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης ισορροπημένων σχέσεων με όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter