Ορκωμοσία Τραμπ: F-22 και F-35 πάνω από το Λευκό Οίκο

Ορκωμοσία Τραμπ: F-22 και F-35 πάνω από το Λευκό Οίκο

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η παρουσία της Αμερικανικής Αεροπορίας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ.

Όπως ανακοινώθηκε σχηματισμός 4αδας μαχητικών 4ης και 5ης γενιάς θα εκτελέσουν διέλευση άνωθεν του χώρου της τελετής προκειμένου να εμπλουτίσουν με «εναέριο θέαμα» την διαδικασία ανάληψης καθηκόντων από νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Όπως έγινε γνωστό στο σχηματισμό που θα απογειωθεί από την αεροπορική βάση Langley-Eustis στη Βιρτζίνια, θα συμμετέχουν μαχητικά F-15E, F-16C αλλά και τα πλέον προηγμένα μαχητικά 5ης γενιάς F-22 Raptor και F-35 Lightning II.

Ειδικά για τα τελευταία ο νέος αμερικανός Πρόεδρος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για το κλιμακούμενο κόστος που θα ανέλθει στο αστρονομικό του 1 τρισ. δολαρίων για την αγορά και λειτουργία 2 300 μαχητικών F-35 από την Αεροπορία, το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ, αντιπροτείνοντας την απόκτηση των «φτηνότερων» F/A-18E/F Advanced Super Hornet με νέες βελτιώσεις σε σχέση με την μορφή που το μαχητικό παράγεται μέχρι στιγμής από την Boeing.

Πηγή: www.onalert.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter